Párovky jsou naše! Z Jihlavy vezeme tři půlnoční zlata :)

Netradičně v neděli vyjela početná výprava z Pardubic směr JIhlava na GP C U15. Hráče U15 (Vašíčková, Urbanec, Jeništa, Havlíček J.) doplnila skupina U13 (Bártová, Valentová, Kulhánková, Havlíček V.). Bohužel hned od rána bylo znát, že organizace nebude tou nejsilnější zbraní pořadatelů. Když se začalo hrát už ráno s půlhodinovým zpožděním (boj s excelovským programem), hned jsme věděli, že turnaj bude dlouhý. Po nalosování dvouher kluků mě pak pořadatel oznámil, že jeden hráč nemůže hrát dvouhru, protože už mají plno, uf, uf, to bych po potvrzení přihlášky nečekal. Vzhledem k tomu, že při dalších protestech bychom hráli asi ještě teď, jsem rezignoval a Vojtovi musel stačit mix a čtyřhra. A teď už k hráčům. Bára – v mixu s Vojtou působili již tradičně dost nerozehraně a než to stačili vyladit byl konec zápasu. V singlu Bára bojovala statečně, je znát, že údery mají větší razanci, ještě zapracovat trochu na nohách a bude to fajn. Můžu kvitovat, že i chování na kurtu se nám po malých krůčcích zlepšuje :). Ve čtyřhře se Deniskou dostali do kola druhého, kde předvedly jeden z nejlepších výkonů v poslední době. Na vítězství to sice nestačilo, ale minimálně rodiče protihráček dost znervózněly :). Denisa předvedla i pěkný výkon v singlu, kde se dostala mezi nejlepších osm. Jára – na něm se mě líbí, že ho badminton opravdu baví a vždy se snaží uhrát maximum, co zrovna jde. Spolu s Vojtou zahráli hezky i čtyřhru, občas sice chodí úpně jinam než mají, ale asi díky bratrské intuici s tím nemají žádný problém :). Pavel v singlu bojoval statečně, na první kolo to stačilo, na druhé bohužel ne. Při singlu se nedát hrát deblově s každým. Náladu si spravil s Tomášem v deblu, kde zaslouženě zvítězili, ale zadarmo to neměli. U Tomáše musím pochválit smeče, když se trefí, parkety divoce létají vzduchem :). A to se v deblu počítá. Celkově předvedl i slušný singl, ale potenciál bych tam ještě viděl. Anetku musím pochválit za bojovnost. V singlu je potřeba více zapracovat na nohách, ale v deblu potvrdily s Apčou svoji kvalitu a zvítězily. Někdy by si mohly vzít více k srdci slova trenéra. Po vyhraném čtvrfinále 22:20 ve třetím setu: “Holky už nás tolik nenapínejte”. A oni vyhrajou semifinále 30:29 ve setu třetím :), no snad to rodiče a trenéři zvládnou i příště :). Apča – dnes neměla zrovna svůj singlový den, prohrála ve čtvrtfinále s Luckou Krulovou. Musím jí ale pochválit za bojovnost i v situacích, když to zrovna fakt nejde. Poslední týdny měla opravdu náročné, takže asi trošku ubrat plyn a chvilku se více badmintonem bavit. Gratulace a poděkování všem hráčům.

Nyní se vracím k úvodu. Turnaj byl opravdu, opravdu, opravdu dlouhý, Miloš dojel domů v 23:00 h. Takže všem díky za výdrž :).

Ale všechno zlé je pro něco dobré a dnes si zase o trochu více vážím práce našeho týmu: Josef Horáček, Petr Urbanec, Martin Janoušek, Pavel Jeništa, Ervin Ehm, Livie Lubinová, Iva Vykydalová, Martin Krpata, MIloš Vašíček…a dalších, včetně všech rodičů, všem moc děkuju. MaK

Výsledky