GPC U15 České Budějovice – vezeme čtyři medaile

Jarda Havlíček – stříbro, bronz, Anetka Vašíčková – stříbro, Adam Burget – stříbro

O víkendu se uskutečnil v Českých Budějovicích další turnaj z kategorie GPC U15. Na turnaji se sešla pestrá  konkurence hráčů napříč celou Českou republikou i přesto, že se hrál ve stejný den turnaj GPC U15 v Přerově a zároveň  v Praze.

Z našeho oddílu se do Jižních Čech vydala čtveřice hráčů ve složení Anetka Vašíčková, Adam Burget a bratři Vojta a Jarda Havlíčkovi. Naši čtveřici doplnil ještě Lukáš Tvrdík, hráč TJ Montas Hradce Králové. Nejvíce se našim hráčům dařilo v singlech a ve čtyřhrách. 

Anetka se ve dvouhře probojovala do čtvrtfinále, kde v dramatickém zápase nakonec podlehla pozdější finalistce, hráčce pražského Proseku, Tvrdíkové 2:1 na sety. Ve čtyřhře dal dohromady los  volné hráčky, Anetku a hráčku Ivančic, Terezu Cirókovou. Děvčata i přesto, že spolu hrála vůbec poprvé, předváděla ve všech kolech velice pohledný a bojovný badminton. Ve finále bohužel již nestačila na nasazený pár č.1  Tvrdíková – Stará z Proseku Praha, když prohrály 2:0 na sety . 

Mezi chlapci se nejvíce dařilo z našich hráčů Jardovi Havlíčkovi, který si přivezl dvě medaile – bronzovou ve dvouhře a stříbrnou medaili ve čtyřhře.

Postupně přešel přes nasazeného Jakuba Karafiáta a následně o postup do semifinále ve skvělém a velmi vyrovnaném zápase vyzval Jarda svého parťáka ze čtyřhry Adama Burgeta. Jarda zvítězil těsně po dramatickém boji 2:1 na sety. Zápas to byl z obou stran opravdu skvělý. V semifinále Jarda již nestačil na rozjetého hráče pražského Proseku, Tomáše Orlíka a podlehl 2:0 na sety.

Adam sehrál  velmi kvalitní tři zápasy, kdy postupně porazil Ciróka z Ivančic 2:0 a nasazeného Kristiána Kuzdase rovněž 2:0 na sety. Ve třetím utkání podlehl těsně Jardovi Havlíčkovi, jak bylo zmíněno výše.

Vojta od začátku bojoval trošičku s „paní smůlou. Nejdříve mu los v prvním kole ve dvouhře přiřadil těžkého soupeře a pozdějšího finalistu, Tomáše Orlíka, se kterým prohrál 2:0 na sety. Následně další utkání odehrál se ctí i přes bolesti s koleny.

Jarda s Adamem vytvořili v Budějovicích skvělý pár, který zastavil až ve finále ( 0:2) nasazený pár č.1  Petr Krejčí, Tomáš Orlík. Na obou stranách bylo vidět spousty skvělých výměn a hlavně bojovnost a nasazení pardubických borců dělalo soupeřům velké problémy. Finále čtyřhry, byla pěkná tečka za úspěšným vystoupením celé pardubické minivýpravy.

     VB

Fotogalerie | Výsledky