MČR U17 – titul pro Lucku Krpatovou

Brněnská X-Aréna hostila letošní vrchol sezóny mladších dorostenců a mezi 85 startujícími byli opět pardubičtí vidět.

Pro Aničku Všetečkovou se bohužel stala osudovou osobou Lucka Krpatová, na kterou narazila hned v obou párovkách a jak s Ondrou Kalinou, tak i s Eliškou Šalomounovou nedostala šanci postoupit dále.

Petr Janoušek startoval také v obou párových disciplínách. Úspěšnější byl kvalitně odehraný mix s Verčou Veselou, kdy po dvou bravurně absolvovaných kolech je zastavili pozdější vítězové Janoštík/Coppenolle, se kterými ale drželi krok celý první set. Debl s Honzou Blažkem jim nevyšel podle představ a druhé čtvrtfinále bylo proto maximem.

Pro Káťu Valentovou byl los dosti nepříznivý, nejlepším výsledkem byla smíšená čtyřhra s Dominikem Kopřivou, kde ve čtvrtfinále statečně (a nadějně!) vzdorovali nasazeným jedničkám. Ve zbývajících disciplínách už narazila na favoritky příliš brzo…

Při pohledu na soupisku zápasů Adama Ehma si nelze nevšimnout, že většina jeho zápasů byla odehrána na tři sety a to se stalo nejspíše osudným, kdy po takto náročných bojích byl nucen ukončit turnaj před druhým zápasem deblu z důvodu svalového vyčerpání. Adam určitě chtěl lepší výsledky než třikrát čtvrtfinále, budiž mu (i Kátě) snad dopřány zase za rok.

Lucka Krpatová vstupovala do turnaje jako favoritka v deblu s Káťou Zuzákovou. V této disciplíně obě holky zkušeně potvrdily předpoklady a získaly titul mistryň České republiky! V mixu si zahrála s Matějem Rzeplinskim a spolu získali stříbrné medaile! Jejich cesta pavoukem do finále ale vůbec nebyla snadná a občas to bylo trápení…, ale se šťastným koncem! 🙂 Druhé místo na MČR je také super výsledek. Gratulujeme Lucce k oběma cenným kovům!!!

Možná to při pohledu na pavouk vypadá, že už jsme zažili úspěšnější mistrovství než to letošní, ale připomeňme si, že na turnaj jelo z našeho oddílu pět (!) zástupců, kromě dvou medailí Lucky vybojovali celkem sedmkrát čtvrtfinále a všichni z nich tak přispěli k dobré reputaci pardubického badmintonu. Děkujeme nejen jim, ale i Tomáši Skálovi a Matěji Ehmovi, kteří pomáhali dobrými radami při zápasech a samozřejmě rodičovskému doprovodu.

Martin J.

Fotogalerie | Výsledky