Medailová úroda pro Pardubice na GPC U13 Osík

V sobotu 12.1.2019 vyrazila z Pardubic do Osíka, na svůj první letošní turnaj, celkem málo početná skupinka hráčů, která se však ukázala býti silná co do jejího herního výkonu. Pardubický oddíl reprezentovali Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Do Osíka dorazilo celkem jedenáct chlapců a čtrnáct dívek. Ve smíšené čtyřhře hrála Adélka s Martinem a ke Kryštofovi jsme do páru přiřadili Viktorku Jánskou z Holic. Trošku jednodušší to měla Adélka s Martinem, protože se jednalo o dvojici, která spolu sehrála již více turnajů a byla na turnaji nasazena jako jednička. Kryštof to měl o něco horší, jelikož se svou spoluhráčkou hráli poprvé. Po sérii pěkných zápasů se ve finále sešli proti sobě obě naše dvojice. Zde si zaslouží Kryštof pochvalu za bojové nasazení, díky kterému se jejich dvojice propracovala do finále. Ve finále se oproti očekávání odehrála bitva o každý míč, ve které zvítězila dvojice Adélka a Martin.

V jednotlivcích bylo odehráno mnoho velmi vyrovnaných zápasů proti známým hráčům, ale i řadě nám dosud neznámých. Početná byla hlavně výprava z badmintonové akademie z Olomouce, jejíž hráči nás překvapili svým dobrým a vyrovnaným herním výkonem. Na závěr však potvrdili svou pozici nasazených jedniček Adélka i Kryštof a vyhráli tak zlato v jednotlivcích. Martin svým výkonem nezůstal za svými spoluhráči a přidal bronzovou medaili.

Ve čtyřhrách oddíl reprezentovali pouze Martin s Kryštofem, protože Adélka měla blokovaný start v této disciplíně kvůli umístění na žebříčku. Oba kluci postupovali přímo do semifinále, kde porazili ve vyrovnaném, ale přesto jednoznačném zápasu dvojici z Olomouce. Největší bitva se však odehrála ve finále proti dvojici Lukáš Patzák a Matyáš Slavík z Nového Města nad Metují. První set vyhráli Martin s Kryštofem. Ve druhém setu protihráči změnili taktiku a začali hrát téměř všechny údery na Martina. Po tahanici o každý míč nakonec druhý set získali Lukáš s Matyášem. Třetí set se z počátku nevyvíjel pro nás příznivě, ale za stavu 2 : 7 za to naši chlapci vzali a souvislou šňůrou vítězných míčů protihráče dohnali a předehnali. Hra nervů však přišla až těsně v závěru setu. Naši prohrávali 18 : 20, ale ustáli tu situaci a nesmírným nasazením nakonec získali set pro sebe. Zlato pro Martina s Kryštofem bylo pak velmi zasloužené.

Celkové skóre čtyři zlaté (Adélka a Kryštof v jednotlivcích, Adélka a Martin v mixu, Martin a Kryštof v deblu), jedna stříbrná Kryštofa a Viktorky v mixu a jedna bronzová Martina v jednotlivcích.

Všem hráčům blahopřejeme a děkujeme.

LJE

Fotogalerievýsledky