Čtyři medaile ze Šumperka

Protože i turnaje GP D mohou přinášet přínosné zkušenosti (ale také body do žebříčku), vydala se v neděli 3. března do Šumperka pětice sportovců – Apča, bratři Vojta s Jardou, Tomáš a Pavel. Hráčů nebylo mnoho a hrály se jenom smíšené čtyřhry a dvouhry. Celkem dorazilo 12 chlapců a 8 dívek.

V mixech jsme měli jednu kompletní domácí dvojici – Tomáše s Apčou. Jarda a Pavel spojili síly s Terezou Sogelovou a Zuzanou Hrdinovou. Pavlovi s Terezou se povedlo postoupit třísetovým zápasem do semifinále, kde pak podlehli pozdějším vítězům. Jarda s Terezou bohužel narazili kvůli losu na Tomáše s Apčou a jeden pár prostě vypadnout musel. Větší herní zkušenosti prokázali Tomáš s Apolenkou, které pak znovu uplatnili v třísetovém zápasu s Tomášem Jurčou a Bárou Mrázkovou. Finále bylo opět třísetové, skončilo velmi těsně, mohlo to být zlato, ale nakonec si na krku odnesli krásnou stříbrnou medaili.

Dvouhry se hrály systémem skupin, takže si všichni mohli dostatečně zahrát. Na druhou stranu často docházelo k momentům, kdy byli hráči nasazeni na další zápas jen pár chvil poté, co se zotavovali z předchozích bojů. Pamatujte si tedy, každý hráč má právo na dvacetiminutovou přestávku po dvouhře a desetiminutovou přestávku po čtyřhře. Nenechte si to právo nikým vzít.

Do pavouka vítězů dvouher postupovali z každé ze tří skupin dva nejlepší. Z našich chlapců byl v tomto ohledu úspěšný Jarda, který nakonec skončil na krásném třetím místě. Zato dívky měly stoprocentní úspěšnost a do bojů o medaile se Apča enericky zapojila a vysloužila si rovněž bronz.

Když to shrnu, tak celou cestu zpět vzadu v autě cinkaly tři bronzové a jedna stříbrná medaile.

Výsledky | Fotogalerie