Cenný bronz z GPC U15 v Praze Hamru!

Po sobotním turnaji v Šumperku se trojice statečných Anetka Šverclová, Barča Kulhánková a Vojta Mihalik vydala na nedělní turnaj do Prahy Hamru-Braník. Velice hezký areál s 20 kurty se super restaurací přivítal přes 89 hráčů z celé ČR.

V této velice silné konkurenci se nejvíce dařilo Barče, která předváděla od prvních kol daleko lepší výkon než v sobotu. Po singlových vítězstvích nad Vyšehradskou, Slabou a Flusserovou v semifinále narazila na Sedláčkovou. Ta bohužel předvedla koncentrovaný a kvalitní hru na kterou Barča nenašla žádnou odpověď a hladce prohrála. Ale bronzová medaile je určitě velice cenná a zasloužená. V mixu s Tvrdíkem v prvním kole sehráli krásné utkání s nasazeným párem č. 2 a po prvním vyhraném setu byli opravdu blízko vítězství v zápase, ale bohužel koncovku druhého a set třetí zvládli lépe protihráči.

Anetka hraje v singlech trochu jak na houpačce. Jednou super po druhé trochu horor. Kupodivu horší výkon podala i přes vítězství v kole prvním. Ve druhém sice prohrála, ale hra byla pěkná, se spoustou krásných úderů a plná bojovnosti. Protihráčka Flusserová je navíc velice silná, takže pochvala je určitě ne místě.

Dlouho jsem přemýšlel o Vojtovi. Kdyby se v turnaji soutěžilo o to, kdo vydá nejméně energie při pohybu k míčku, Vojta by určitě útočil na vítězství. Celý zápas si velice pečlivě rozmýšlí, který balónek odehraje a který už ne, což je v badmintonu skutečně hodně neobvyklé :). Po celou dobu turnaje ukazoval, ze jeho největší předností je obrovský cit pro balonek, dokáže zahrát 3 neuvěřitelně přesné dropy v podstatě kdykoliv. Bohužel málokdy najde někoho, kdo bude hrát stále na něj. Ale uvidíme, třeba se za nějakou dobu těmto řádkům jen zasmějeme 🙂 a Vojta bude běhat maratony :). Všem děkuju a gratuluju. MaK.

Výsledky | Fotogalerie