Překvapivé Apčino zlato z Hradce!

V sobotu vyrazila na GPC U17 do Hradce Králové velmi početná pardubická výprava. K “sedmnáctkám” (Tomáš Urbanec, Jára Havlíček) se přidaly i “patnáctky” (Apča Bártová, Anetka Vašíčková, Denisa Valentová, Barča Kulhánková, Pavel Jeništa, Adam Burget, Vojta Havlíček, Honza Rybyšar) pro které to bylo z větší části první turnaj v kategorii U17.

V mixech hodně našich páru ukázalo velice kvalitní hru, ale los byl někdy hodně těžký. Maximem nakonec zůstalo čtvrtfinále. V deblech to už bylo lepší, i když našemu nejzkušenějších páru Tomáš/Jára se z důvodu lehkého zranění Járy tolik nedařilo – skvěle je ale zastoupili mladší Vojta H. s Pavlem, kteří vybojovali bronz. V dívkách dobrého losu využily Barča s Verčou (HK) a vybojovaly také bronz. Ale i zápasy Déni s Gabčou (Brno) a Apči s Anetkou byly velice dramatické a někdy chyběl opravdu jen kousíček štěstíčka.

V singlech chlapců se nejdále dostal Jára a to do čtvrtfinále, ale asi úplně spokojený nebyl. V  dvouhře dívek to bylo mnohem veselejší. Do osmičky nejlepších se probojovala všechna naše děvčata a už to je super výsledek, když uvážíme, že to jsou teprve “mladší” patnáctky :). Ovšem parádní kus badmintonové drzosti, samozřejmě doplněné i badmintonovým umem, ukázala Apča, která k překvapení všech dokázala celý turnaj vyhrát a to dokonce bez ztráty setu. Vítězství nad aktuálně třetí nejlepší hráčkou kategorie U15 Žurkovou ve finále, bude určitě patřit k jejím dosavadním nejcennějším vítězstvím. A my se budeme moc těšit, čeho dalšího se dočkáme příště :). Moc gratulujeme a děkujeme. MaK.

Výsledky Fotogalerie