GPA U13 Most

O víkendu 4. až 5. května 2019 se v Mostě konal turnaj kategorie GPA U13. Na tomto turnaji náš oddíl reprezentovala trojice hráčů Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek. Pro Adélku s Kryštofem to byl již druhý turnaj v této kategorii, ale pro Martina to byl první start na takto prestižním turnaji a znamenal určitý cíl, ke kterému směřoval již od počátku letošního roku.

V Mostě nás uvítala hala mrazivou teplotou, kdy i někteří velmi odolní jedinci litovali, že se nevybavili teplým oblečením, nebo alespoň ponožkami. Turnaj začal tradičně zápasy smíšených dvojic. V prvním kole startovala Adélka s Davidem Křivkou z oddílu TJ Lanškroun. První zápas proti dvojici Radim Urban z SK Hamr a Kateřina Malá z 1.Badmintonový klub Šumperk zvládla Adélka s Davidem celkem hladce. V dalším kole však narazili na dvojici budoucích semifinalistů Petra Jurného a Elišku Mikešovou z SK Badminton Český Krumlov, kterým podlehli. Martin se svou spoluhráčkou Violou Hrubou z Badminton Akademie Olomouc začali v prvním kole proti dvojici Petr Martinec z BK 73 DELTACAR Benátky a Stela Reitingerová z TJ Sokol Křemže. Martin s Violkou začali odhodlaně, ale v průběhu hry se ukázalo, že Martin nemá dostatečnou oporu od své spoluhráčky a tak i přes Martinovo snažení zápas skončil prohrou. Kryštof s Maruškou Sogelovou z Badminton Akademie Olomouc díky svému nasazení začínali utkáním ve druhém kole proti dvojici Marek Čepela a Erika Osičková z TJ Astra Zahradní Město. Naše dvojice díky dobře kontrolované hře a kombinaci překvapivých úderu s Kryštofovými smečemi poměrně jednoznačně zvítězila. Ve čtvrtfinále se pak utkali s dvojicí budoucích semifinalistů Jakubem a Barborou Bouberleovými z TJ Sokol Vodňany. Tento zápas naše dvojice již nedotáhla do úspěšného konce hlavně díky sehranosti protihráčů a také proto, že snad díky nervozitě ze svých soupeřů, Maruška nedokázala dostatečně pomoci Kryštofovi a ten i přes veškeré odhodlání a nasazení nedokázal uhrát zápas v náš prospěch.

V zápasech jednotlivců začal Martin úspěšně proti Viktoru Bubeníkovi ze Sokol Radotín Meteor Praha., kterého celkem jednoznačně porazil. V druhém kole Martin narazil na pozdějšího finalistu Marka Čepelu, kterému i přes velkou bojovnost nakonec podlehl. Kryštof začal utkání proti Jakubovi Wasylkowovi z BK Goram Teplice. Snad vlivem vyčerpání z předchozího zápasu první set Kryštof prohrál. Ve druhém setu již zmobilizoval síly a šel do toho opět naplno, ale nakonec ani ve druhém setu nedokázal zvítězit. Adélka začala zápasy jednotlivců proti Stele Reitingerové. Byl to velmi vyrovnaný a těžký souboj, který nakonec skončil po třech setech Adélčinou prohrou.

Čtyřhru začala Adélka se svou spoluhráčkou Luckou Tománkovou z SK Hamr proti Amélii Maixnerové z SK Prosek Praha a Erice Osičkové. Adélka s Luckou v prvním velmi těžkém a vyrovnaném setu nakonec prohráli 20:22. Bohužel ani ve druhém setu se jim nevedlo lépe a tak nakonec prohráli. Kryštof s Martinem nastoupili proti Michaelu Havlíčkovi z Badminton Sharks Brno a Jakubovi Raškovi z BK Kopřivnice. Byl to velmi vyrovnaný a těžký souboj plný zvratů, ve kterém se našim klukům nedařilo vytvořit dostatečný tlak na to, aby dokázali hrát svoji útočnou hru a tak nakonec po třech setech těsně prohráli.

Na závěr nezbývá než konstatovat, než to, že se nám sice nepodařilo získat žádnou medaili (i když čtvrtfinále v mixu také není špatný výsledek), ale určitě jsme získali mnoho nových zkušeností a poznatků, které doufám povedou k lepším výsledkům na příštích turnajích. Za nasazení a předvedené výkony všem hráčům patří poděkování.

LJe

VýsledkyFotogalerie