„Zlatý“ Kryštof na GPC U13 Praha Lužiny

V sobotu 15.6.2019 se v Praze Lužinách, ve sportovní hale JEREMI, konal turnaj GPC dvouher v kategorii U13. Pardubický oddíl na tomto turnaji reprezentovali Martin Hykel a Kryštof Ježek. Oba tak využili poslední šanci v této části sezóny na zisk bodů do žebříčku.

Na turnaj, který se pro naši kategorii konal až v příjemných odpoledních hodinách, se sjel poměrně velký počet hráčů 26 chlapců a 26 dívek. Zápasy se odehrávali na čtrnácti kurtech a tak měl turnaj poměrně rychlý průběh. Jedinou nepříjemností byla poměrně vysoká teplota v hale, která byla pro všechny hráče (a nejen pro ně) dosti velkou zátěží.

Vzhledem k velkému počtu hráčů se pořadatelé rozhodli, že se bude hrát nejprve ve skupinách (každý s každým) a následně postoupí dva nejlepší hráči ze skupiny mezi šestnáct nejlepších, kteří dále budou hrát v pavouku. Ti hráči, kteří nepostoupí ze skupin, budou hrát také o pořadí na zbývajících místech.

Kryštof a Martin byli na turnaji nasazeni na prvním a druhém místě. Oba hráli nejprve svoji skupinu. Kryštof svou skupinu hladce vyhrál a zajistil si tak postup do pavouka. Martin v prvním zápase zaváhal a celkem zbytečně prohrál, ale pak se karta otočila a ve druhém zápase hladce vyhrál a zajistil si postup.

Kryštof se poměrně hladce probojoval do semifinále, kde ho měl čekat nejtěžší souboj turnaje. Martin do čtvrtfinále postoupil také poměrně hladce. Ve čtvrtfinále však musel svůj další postup vybojovat v napínavém třísetovém zápase s Radimem Urbanem z SK Hamr. Pak si to spolu rozdali o postup do finále. Souboj to byl opravdu hodně vyrovnaný a napínavý až do poslední chvíle, který byl hoden finálového zápasu. Vítězem se stal Kryštof, který pak měl nastoupit proti Kristianovi Haškovi ze Sokol Radotín Meteor Praha. Kryštof se svého soupeře obával a možná právě proto hrál celý zápas velmi koncentrovaně a byl tím, kdo určoval hru. Díky tomu, že byl soupeř pod neustálým tlakem, nedokázal použít své silné zbraně a tak Kryštof s jednoznačným výsledkem vyhrál a získal zlato.

Martin se nejprve radoval ze zisku bronzové medaile, ale pak přišlo rozhodnutí, že se bude hrát o pořadí na třetím a čtvrtém místě. Do tohoto souboje Martin nastoupil proti Viktorovi Bubeníkovi ze Sokol Radotín Meteor Praha. Martin v prvním setu nakonec prohrál kvůli fyzické únavě a také zdravotním důvodům. Z těchto důvodů následně nenastoupil do druhého setu a tak z toho bylo pro Martina čtvrté místo.

Konečný výsledek je zlato pro Kryštofa a čtvrté místo pro Martina. Za předvedené výkony v těžkých podmínkách si oba naši hráči zaslouží pochvalu.

LJe

VýsledkyFotogalerie