Z Trenčína vezeme zlato a dva bronzy!

Ve čtvrtek 7. 11. vyrazili na dva mezinárodní turnaje juniorů do Trenčína i hráči z Pardubic a především ta mladší byla i hodně početná, celkem výprava čítala 23 osob :).

kompletní „hrací“ výprava

Pro starší kategorii U19 byl určen turnaj Slovak Junior. Zde se za Pardubice představili Lucka Krpatová a Adam Ehm. Adamovi bohužel nepřál los, takže v singlu skončil na raketě nasazené čtyřky Slováka Antošky hned v prvním zápase. V deblu se s Jirkou Derkou probojovali do kola druhého, kde opět narazili na nasazenou slovenskou dvojici Antoška/Horák a prohráli na dva sety. Mnohem lépe si vedla Lucka, která se v mixu s Vítem Kulíškem probojovala až do čtvrtfinále. Svoji kvalitu ukázala v deblu s Kačkou Zuzákovou (BK 73 DELTACAR Benátky n/J.), kdy porazily úplně všechny dvojice a turnaj vyhráli, velká gratulace.

„zlatá“ Lucka Krpatová v kategorii U19 debl


Pro mladší skupinu byl připraven ve vedlejší hale turnaj Slovak Youth International, kterého se zúčastnilo sedm pardubických hráčů: Apolena Bártová, Aneta Vašíčková, Denisa Valentová, Barča Kulhánková, Adam Burget, Pavel Jeništa, Vojta Havlíček a do “party” jsme vzali i dva hradecké hráče Ondru Šolara a Verču Jarošovou. Celkem se turnaje zúčastnilo přes sto hráčů z různých koutů Evropy. Turnaj byl v pátek zahájen mixy. První kolo zvládli všechny naše dvojice bez zaváhání, některé i bez boje :). V kole druhém bohužel prohráli na tři sety s pozdějšími maďarskými finalisty (Horváth/Hart) Pavel s Verčou. O kolo dále se dostala Anetka s Alešem Foukalem (Vesec), zde prohráli opět se stejnou maďarskou dvojicí. Ve čtvrtfinále vypadli Denisa s Ondrou a to s pozdějšími vítězi Rusko-ukrajinskou dvojicí Pchelintsev/Lysenky. Obě zbývající dvojice Burget/Bártová a Havlíček/Kulhánková se po těžkých a velmi kvalitních zápasech probojovali až do semifinále, které sice prohráli, ale zisk bronzových medailí je určitě velký úspěch a zaslouží velkou pochvalu.
Turnaj dvouher se hrál systémem skupin, kdy postup si zajistil pouze vítěz a ve dvou skupinách i druhý v pořadí. Z našich se ze skupiny podařilo postoupit Déňě, Verče, Anetce a Adamovi. Určitě nejtěžší skupiny měla Verča a především vítězství nad Osladilovou bylo velmi cenné. Bohužel, přes čtvrtfinále se nikomu dostat nepodařilo, ale i postup ze skupiny lze brát za skvělý výsledek. V deblech se nám moc nedařilo a přes druhé kolo se nedostala žádná dvojice. Někteří měli smůlu na los, některým se zápas bohužel moc nepovedl.

bronzoví medailisté z mixu kategorie U15


Jako na každém turnaji byly okamžiky, které se nám moc nepovedly (singl Apči a Barči, debl Pavla a Vojty), ale celkově určitě převážil pozitivní dojem, především díky zisku dvou medailí, ale i spoustě vyhraných velice těžkých zápasů. Například jsme zvítězili ve všech “českých” zápasech, které jsme zde odehráli. S aktuálním Talent týmem jsme sehráli tři utkání a ve všech jsme zvítězili, což o něčem svědčí. Vzhledem k tomu, že toto byl jeden z poslední sledovaných turnajů, pro výběr hráčů na ME U15, rád bych popřál šťastnou ruku trenérské dvojici Osičková/Krajča, aby Českou republiku reprezentovali opravdu jen ti nejlepší.
Určitě velmi pozitivní pro naše hráče i trenéry byl i souběh turnaj kategorie U19, kde se toho dalo okoukat opravdu hodně, od maximálního soustředění hráčů během celého zápasu, boj o každý míček při jakémkoliv stavu, kvalitním rozcvičením před zápasem konče a další spousta zajímavých věcí, doufám, že se nám podaří jich co nejvíce „zapracovat“ do kategorie U15.

Závěrem bych rád poděkoval kompletnímu dospělému doprovodu, který dělal maximum pro pohodu našich hráčů, Pavlovi za zabezpečení dopravy. Samozřejmě děkuji i hráčům za jejich výkony a za vzornou reprezentaci oddílu, města i České republiky. MaK.

výsledky U15  |  výsledky U19  |  fotogalerie