GPA U17 Hradec Králové

O víkendu vyrazila skupina hráčů z Pardubic opět do Hradce, kde se konalo další Áčko, tentokrát kategorie U17. K hráčům, co zde velice úspěšně hráli již v minulém týdnu na GPA U15: Apče Bártové, Déně Valentové, Barče Kulhánkové, Vojtovi Havlíčkovi, se přidala skupina starších: Anetka Vašíčková, Tomáš Urbanec, Jára Havlíček a Pavel Jeništa. Tentokrát se hrálo v “plechovce”, která nabízí větší komfort hráčům na hru, ale zase horší zázemí. Turnaj se zahájil tradičně mixy, kde jsme měli čtyřnásobné zastoupení. Pavel s Verčou Jarošovou (HK) bojovali co jim síly stačily, ale na nasazenou dvojici Šilhan/Šenfeldová [5/8] to stačilo jen na třetí set. Tomáš s Apčou přešli v 1. kole přes Krejčí/Treperová, ve druhém narazili na nasazené Altera/A. Kobyláková [3/4], kterým již nestačili. Jára s Anetkou zvítězili v první kole nad dvojicí Vrbka/Skařupová, aby se pak utkali s nasazenými dvojkami Maňásek/Hejduková [2], kterým podlehli ve dvou setech. Barča s Vojtou vydřeli první kolo s dvojici Karban/Chvalová a v kole druhém narazili na nasazenou dvojici Matula/Žurková [3/4], které podlehli také ve dvou setech. Všechny naše mixy mají podobnou úroveň a kdyby měli hodně příznivý los, mohli by se vecpat do první osmičky. Bohužel první čtyřka je pro nás aktuálně nedostupná, na ně budeme muset ještě potrénovat :).

V singlech dívek jsme měli Apču a Déňu. Obě hned v úvodním kole chytly nasazené hráčky, ale obě předvedly opravdu bojovný výkon. Déňa zle trápila Lucii Metzovou [5/8] a to hlevně v první setu, který prohrála až 22 : 20. Škoda, že nám teď trochu smolně utíkají koncovky, protože po vyhraném první setu by druhý vypadal asi trochu jinak. Apča předvedla jeden ze svých nejlepších výkonu v poslední době a já už věřil, že to ve 3. setu dobře dopadne, ale bohužel nakonec z toho byla těsná porážka 21 :18 (s Eliškou Bílkovou [5/8]). Ale obě naše hráčky předvedly skvělý výkon a zaslouží si velkou pochvalu. Do singlu chlapců se kvalifikoval pouze Jára, Tomáš bohužel skončil jako první náhradník. V první kole přešel, po třísetové bitvě, přes Kováře 21 :16 ve třetím setu. V kole druhém narazil na Müllera a svedl s ním opět krásnou třísetovou bitvu, ve které nakonec prohrál 23 : 21, opravdu velká škoda, ale Jára do toho dal opravdu všechno a může být na sebe, i přes porážku, hrdý. Každopádně ukázal, že klepe na dveře první osmičky, což je skvělé. 

Ve čtyřhře dívek nás hájila Déňa s Barou Mrázkovou (Lanškroun). Bohužel na jejich hře byla tentokrát znát velká nesehranost a holky se často potkávaly na stejném místě, takže z toho nakonec byla dvousetová porážka.

U kluků se ukázalo, jak ošidný je los. Vojtovi s Pavlem přisoudil přijatelnou dvojici Černotík/Čupa a přestože kluci nepředvedli nějaký oslňující výkon, tak se do druhého kola dostali. Zde již narazili na pozdější vítěze, Rzeplinski/Šulc [2], kterým hladce podlehli. Na Járu a Toma los tak hodný nebyl a hned v prvním kole je poslal na pozdější finalisty Rázl/Dvořák [2]. Kluci se nezalekli a sehráli krásné utkání, bohužel na vítězství to nestačilo. Musím, ale říct, že hra měla opravdu vysokou kvalitu a kluky musím za předvedený výkon pochválit.

Aktuálně na medaili na GPA U17 asi nemáme, ale v některých disciplínách se pomalu ale jistě přibližujeme. Takže jen vydržet a ono to přijde. Všem gratuluji a děkuji za reprezentaci oddílu a města. MaK.

FotogalerieVýsledky