Pozitivní zprávy z Prahy aneb GPA dospělých opět s medailemi

Ve dnech 2.-4.10. se v pražské vinořské hale konal turnaj GPA kategorie dospělých. Z Pardubic náš oddíl reprezentovali Pája a Lucka K., Kačka V., Róza B., Áďa a Máťa E., Péťa J., Tom S. a Míša H. V páteční kvalifikaci se v prvních zápasech představili v singlu Péťa a Tom. Oba dva podlehli svých soupeřům Péťa na dva sety a Tom bojoval ve třech setech. V pátek se od pěti hrály dvě kola mixu. Pája s Máťou prohráli ve třech setech s nasazeným párem z Prahy. Róza s Kubou Skřivanem prohráli také s nasazeným párem z Prahy. Adam se Soňou Hořínkovou středně hladce porazili pár z Králova Dvora. V druhém kole narazili na pozdější vítěze Drančák / Kobyláková. Tom s Kačkou i Lucka s Vítkem Kulíškem hladce prošli prvním kolem. V druhém kole si zahráli proti sobě třísetový zápas, kde i přes Tomovo bebíčko na pravém palečku dokázali Tom s Kačkou urvat vítězství. 😀 V dalším kole se potkali s párem Beran / Fuchsová, kde i přes hezký průběh zápasu prohráli. V sobotu se hrály singly, kde se za Pardubice prala pouze Róza, která těsně prohrála v prvním kole s nasazenou Foukalovou.

Ve čtyřhře mužů se na Péťu s Markem Dostálem ani na Áďu s Jirkou Burešem neusmálo severské zvíře na tři (sob to není 😀 ). Míša s Kubou Skřivanem prohráli těsně na tři sety s juniorskými hráči z Brna a Kladna. Náš poslední reprezentující pár v mužské čtyřhře byl Tom a Máťa, kteří v první kole porazili bye, v druhém kole Marka s Podivínem, ve čtvrtfinále lehce prošli přes Šídu s Voráčem a zajistili si tím medaili. V semifinále je čekal druhý nasazený pár z Prahy. Bojovali, ale bohužel ani růžové pilulky štěstí (Ibalgin) nepomohly, a kluci prohráli.

V dámské čtyřhře nás reprezentovaly Kačka s Bertou A., Pája s Terkou K. a Lucka s Kačkou Z. Pája s Terkou v pohodě prošly prvním kolem a v druhém kole ve třech setech dostaly bídu od plzeňských singlistek. Kačka s Bertou cestou do semifinále zdolaly holky z Mostu. Lucka s Kačkou v pohodě prošly prvním kolem také nad soupeřkami z Mostu. V druhém kole se setkaly s nově složeným reprezentačním párem Hořínková a Mikelová. Ani ty však nestačily na Lucku s Kačkou, které tak postoupily do semifinále. Tam se utkaly s Kačkou a Bertou, které porazily. Ve finále na ně již čekal plzeňský pár, který se tam dostal bez boje. Na zbývající diváky 😀 v hale čekal napínavý zápas. Nakonec však na tři sety podlehly singlistkám, které měly v koncovce třetího setu velkou kliku, kdy za stavu 20:20 zahrála soupeřka dvě prasata, a tak si Lucka s Kačkou odváží stříbro. Děkujeme za reprezentaci oddílu. Z Prahy si odvážíme 3 bronzy a jedno stříbro. Sportu zdar, nazdar.

Lucka a zbytek auta 😀

výsledky