Dvě první místa z GPA dospělých v Českém Těšíně

Druhý lednový víkend jsme se vydali na“dží 3,14 ej“ do Polzskieho Cieszyna, které se hrálo v hale „4fan“ a to jmenovitě Lucinka, Pavlínka, Kaťulda, Tomáškové Skála a Urbanec, Vojtíšek, Kubík, Matýsek, Peca a Adosz. Narozdíl od předchozích ročníků se turnaj odehrál v nové hale hned naproti té staré. Nová hala s sebou přinesla spoustu staronových fňuků (na prd světla, byl tam strop, dveře a teplota). Příprava na turnaj proběhla již v pátek pečením dobrůtek na snídani, oběd, večeři a svačinky a Lucka si tak připisuje cenu za buchtu dne (péřová deka). 

Dvouhra žen: V této disciplíně jsme nenašli přemožitelku a se 100% úspěšností odjíždíme zpátky do Polabin. V ostatních disciplínách to tak slavné nebylo, protože jsme se jich zúčastnili.

Dvouhra mužů: Pět Pardubáků se odhodlalo testovat svou fyzickou připravenost v této disciplíně. Po lyžařském výcviku se badminton hraje obtížně, což se projevilo na výkonu Tomíka Urbance, který prohrál s Jirkou Derkou v jeho úvodním zápase. Peca v prvním zápase prohrál s Bláhou a to se ani neučil lyžovat. Matýsek prohrál v nervydrásajícím zápase proti nasazené dvojce Tadíkovi Brázdovi. Kubík zklamal 5 nadšených fanoušků tím, že porazil domácího borcza. Ve druhém kole mu vystavil stopku mistr republiky do 17 let Daník Dvořák. Nejvíce si zaběhal Vojtíšek, kdy v prvním zápase na tři sety zdolal Hurtíka a ve druhém kole ho porazil nejmladší hráč turnaje Hrazdíra. 

Čtyřhra mužů: Kubík s Matějem Švábem podlehli pozdějším semifinalistům z pražského Prosecca. Stejně jako Matýsek s Tomáškem Skálou, kteří s tímto párem neuspěli v bitvě o medaili. Nasazený Peca spojil síly s Rogerem Maňáskem a ve svém prvním zápase prohráli s brňákama na tři sety. To, co Peca nepochopil (s Brnem se neprohrává), pochopily naše mladé pušky Tomík s Vojtíkem. Ti se vydali na lov a sestřelili Srnce a Helara. Naštěstí si nevystříleli všechny své náboje, což pocítili i nasazené jedničky Kulíšek, Hubáček, kterým dokázali sebrat set. Aďoš s brněnským parťákem Derkou v prvním kole zdolali nevyzpytatelného bye, poté si poradili i s plzeňským párem Louda, Viktora. Tento zápas si nejvíce užil rozhodčí Kubík. Tato pohádková jízda měla ve čtvrtfinále lepší konec pro dlouhého a širokého (Janoštík, Hubáček), kteří porazili našeho bystrozrakého (Aďoš). 

Dámská čtyřhra: Pavlínka s Terkou Kobylákovou střílely ve svém zápase slepými náboji proti páru Srncová, Otáhalová, a tak zůstala srnčí čest z poloviny uhájena. Kaťulda se Soňou Hořínkovou v prvním kole ízy špízy porazily pár Kozempelová, Žurková. V semifinále Kaťulda narazila (doslova) na oddílovou parťačku Lucku a ve dvou setech prohrála. Lucka tak společně s Kateřinou Zuzákovou postoupila do finále. Tady na ně čekaly Srncová, Otáhalová, které nedaly svou kůži lacino, přesto se staly kořistí Lucky a Kačky. Tímto vítězstvím se dostaly do mezinárodní Česko-polské televize. 

Smíšená čtyřhra: První mixový pár je Kaťulda a Ádámek, kterého vytrolila karma, kdy na juniorském šampionátu řekl, že to bylo moc jednoduchý, když si zopakovali finále Šulc, Šilhavá. Matýsek s Pavlínkou (naše nasazené jedničky) překvapivě nezvládli svůj úvodní zápas. Zatímco jejich protihráči Vojtík s novou mixovou partnerkou Kačkou Koliášovou, se přes prasata probojovali do druhého kola. V zápase „tref se a vyhraj“ proti páru Rázl – Osladilová na tři sety prohráli. V koncovce velice zamrzely dva neproměněné mečboly. Třešničkou na buchtě byl výkon Lucky s Coaczem, kteří prošli až do finále bez ztráty setu. Finálový program okořenil moderátor, který se za každou cenu snažil být středem pozornosti. Naši hráči hodnotili jeho výroky slovy: „Je to hvězdička, drž už hvězdičku, meleš samý hvězdičky, či vemte mu ten mikrofon a strčte mu ho do hvězdičky. Tomáš s Luckou ve finále porazili pár Hubáček, Kozempelová ve dvou koncovkách a Lucka se podruhé objevuje před kamerami Česko-polské televize.

Sečteno, podtrženo, 3 medaile, 2 srnčí kožky, pytel koláčů, 3 knížky na „zajímavé“ téma a zdokonalování se v rozhovorech a v karetních hrách. Děkujeme všem za reprezentaci!

Článek zhotovili účastníci zájezdu Volkswagnem (všechny podšálky byly vráceny).

výsledky | fotogalerie