Dětský turnaj v Pardubicích se povedl

Turnajů pro ty nejmladší badmintonisty, a také hlavně pro ty začínající, není mnoho. A to byl důvod, proč k nám v sobotu 22. ledna 2022 přijeli hráči třeba z Brna, Liberce, Králova Dvora nebo Prahy. Herní systém jsme vymýšleli, aby si všichni zahráli co nejvíc a někteří z nich i více než hodně, protože si mohli zahrát nejen minibadminton v kategorii U11, ale pak i „klasický badminton“ v bodovaném turnaji GPC U13, který následoval. Škoda jen, že v mladších věkových kategoriích není ani zájem a možná ani dostatek zájemců – přitom je to jedinečná možnost si to zkusit!

Hvězdou turnaje se stala bezpochyby Valerka Burgetová, která zvítězila v U11 a bere první místo i v bodované kategorii U13 – parádní výsledek! Domča Dufková vybojovala v U11 moc pěknou bronzovou medaili. Pro ostatní pardubické reprezentanty platí, že třeba nevstoupali na pomyslné stupně vítězů, ale zkušeností nabrali spoustu, což se týká třeba Emy Pilnáčkové nebo Jirky Holečka, jenž bral páté místo. Ale také dvou začínajících: Julinky Jánošíkové a Editky Krausové, které si zahrály společný miniturnaj a příště už budou vědět jak to na turnaji chodí.

To, co je napsáno v titulku, je nejen naším pocitem, ale potvrdilo nám více účastníků, že se jim u nás líbilo. Jsme za to moc rádi. Díky všem hráčům a také, jak už bylo řečeno na turnaji, i rodičovskému a trenérskému doprovodu, jenž nám velmi pomohl s hladkým chodem turnaje – hlavně v roli rozhodčích.

Martin J.

výsledky | fotogalerie