Tuplované zlato pro Vojtu z GPC U13 v Osíku

V sobotu ráno vyrazilo vozidlo značky Škoda směr Litomyšl-Osík. Posádku tentokrát tvořily pardubické „mladé pušky“ Valča Burgetová a Dominika Dufková, které „jistil“ jejich zkušenější parťák Vojta Kubát.

Mix
V mixech nastoupili Vojta s Domčou a po výhře v prvním kole (jistě porazili pár ze Sharks Brno) skončili svoji pouť turnajem ve čtvrtfinále na raketách páru Komety Brno – přesto odcházeli s úsměvem. Valča vytvořila dvojici s Michalem Vybíralem z Olomouce a v prvním kole měli jako nasazený pár volný los. Ve čtvrtfinále narazili na sehranou dvojici z Komety Brno. Zápas rozhodovaly až vypjaté a těsné koncovky,  ve kterých byli šťastnější jihomoravané. Oba naše páry tak končí na 5.-8. místě.

Singl
V singlu měla Valča smůlu na těžký los – díky nasazení měla v prvním kole opět volno, ale ve čtvrtfinále narazila na Míšu Hlouškovou z Holic. V zápase se projevil velký věkový rozdíl – přes veškerou snahu a bojovnost nešlo fyzicky silnější soupeřce odolat, i když druhý set 19:21 byl nervák.
Domča se prvním kole sehrála tříseťák s Adélou Němcovou z HK. První dva sety byly jako den a noc, třetí drama 21:19 šťastnější pro Domču. Ve čtvrtfinále ji čekala Tereza Ženatá z Komety a v prvním setu stíhala Domča druhou nasazenou trápit (19:21). Druhý už favoritka hladce zvládla. Největší singlovou nadějí byl Vojta a předpoklady bookmakerů naplnil na 100%!!! Při své spanilé jízdě postupně vyřadil bez ztráty setu 2 hráče Komety, Olomouce a ve finále přehrál Matyáše Kocurka ze Šumperka. Nejvíce sil Vojtu stál druhý set finále, ale obrat se nekonal a po výsledku 21:11 a 23:21 si Vojta dokráčel pro kov nejcennější!!!

Debl
Ve čtyřhrách naše „mladé pušky – vzor U11“ Valča a Domča nastoupily proti páru Antalová-Kupková (Hradec-Dobruška), které se již účastní i turnajů kategorie U15. Holky statečně vzdorovaly větším a zkušenějším soupeřkám a v každém setu uhrály 16 bodů. Bylo znát, že V+D ještě nemají zažité deblové návyky, ale i tak zápas odehrály se ctí a zase se trochu „otrkaly“.
Mezi kluky nastoupil Vojta ve dvojici s holickým Mírou Teplým. Jako nasazený pár měli kluci první kolo volné a pak již stály v cestě jen dva čistě olomoucké páry. Semifinále bylo „na rozehrání“ a až finále proti dvojici Cekota-Vybíral bylo vyrovnané až do konce. Ten východočeši bezpečně zvládnuli a tak si mohl Vojta na krk pověsit druhou zlatou placku!!!

Celý turnaj proběhl v příjemné atmosféře a nelze ho hodnotit jinak než pozitivně. Vojta Kubát 100% naplnil své ambice a Valča s Domčou pobíraly spoustu zkušeností. Dvě zlaté medaile a spousta 5.míst není určitě špatným vysvědčením pro pardubické badmintonové naděje. PD

výsledky |  fotogalerie