Zlatá Lucka na MČR U19 a další čtyři medaile do Pardubic

Do vychlazené haly v pražské Krči vyslal náš oddíl sedm z celkem 87 juniorských hráčů. A i když se výsledkově nedařilo úplně všem, patří náš výběr rozhodně k těm nejúspěšnějším.

Největší měrou se o to zasloužila Lucka Krpatová, kdy zopakovala finále z předešlého týdne na MČR U17 a opět v deblu s Káťou Zuzákovou nenašly přemožitelky. S Vaškem Palánem pak přidala po výrazně složitější cestě bronz z mixu. K parádnímu výsledku Ti, Lucko, patří velké blahopřání!!!

Káťa Valentová nepochybně ukázala svou sílu v párových disciplínách. Jasným důkazem jsou dvě bronzové medaile! Nutno také dodat, že v mixu s Matějem a v deblu Radkou Šilhavou je v semifinále zastavili pozdější vítězové. Skvělý výsledek!!! Gratulujeme!

Náročný program třech disciplín pravděpodobně zabránil lepšímu výsledku Matěje a Adama Ehmových ve čtyřhře. Hlavně Adam toho musel mít dost po několika třísetových řežbách. Nicméně v zejména v mixu porazili s Májou Růžičkovou dva velmi silné páry a třetí výhra taky nebyla daleko. Matěj Ehm zaznamenal, kromě zmíněného bronzu v mixu, také více než důstojný výsledek ve dvouhře proti Honzovi Janoštíkovi.

Róza Bártová, Petr Janoušek a Michal Grund už sice nezaznamenali zásadní výsledky, všichni se ale prezentovali kvalitní hrou. Míšovi nebyla dopřána divoká karta do deblu a tak hrál pouze singl, bohužel s hořkým koncem. Péťa Janoušek předvedl sympatickou hru v obou párovkách –  pokaždé ho zastavil Tadeáš Brázda, a protože to nebylo poprvé, diskutovalo se na tribuně o nestrannosti losovacího programu… Rozárka zaznamenala dvě výhry, cenná je určitě ta singlová nad Šárkou Líbalovou.

Dámy a pánové, vám, kteří jste excelentně bojovali v předvánočním čase a reprezentovali tak pardubický badmintonový oddíl, letí velké poděkování. A jakmile budete mít příležitost, vzpomeňte si i na všechny, kteří vám k těmto úspěchům pomohli. A když jim to řeknete, budou dvojnásob rádi. Věřte, že už možnost startovat v jakémkoli sportu na mistrovství republiky není samozřejmostí.

Martin J.

Výsledky  Fotogalerie (M. Krpata a M. Janoušek)