GP B U13 – Brno Slatina (3.-.4.3.2018)

V sobotu  3. 3. 2018 v brzkých ranních hodinách jsme vyrazili směr Brno Slatina na GP B U13. V autě se hezky topilo, tak ani těch -11 °C venku nám moc nevadilo. Hala se v Brně nachází hned u dálnice, což je fajn a zdaleka to není jediná její výhoda. Když byste někdo chtěl nějakou halu stavět, určitě si tuto dobře prohlédněte, čáry pouze pro badminton, barevně oddělené kurty, vysoký strop, světla mimo kurt, tmavé stěny, slušné zázemí atd. atd., prostě dobrá práce :). A teď ke hře našich borců. Všichni zúčastnění (Apolénka Bártová, Denisa Valentová, Bára Kulhánková, Adam Burget a Vojta Havlíček) se na tento turnaj kvalifikovali ve všech disiplínách, hurá :). Vzhledem k našim opravdu dobrým vztahům s fajn hráči z Hradce, často vytváříme pardubicko-hradecké páry a k mé velké radosti to zatím docela klape. Naším největším želízkem byla určitě Apča a pak asi párové disciplíny napříč kategoriemi a to se i naplnilo. Ale začněme popořádku.

Bára – určitě nejtěžší los ve všech displínách, velmi snaživý a nezvykle displinovaný výkon proti Natálce Soukupové (4)  k velkému přídělu budů sice nevedl, chybí pestřejší hra a hrát i na síti, ale na pochvalu to určitě bylo :). Druhý zápas byl vítězný, ale pořád je nutno zapracovat především na pohybu a pestřejší hře. V deblu předvedly s Deniskou hororový první zápas proti dvojici Mikešová/Dvořáková a vítězství 22:20 ve třetím setu bylo trochu vysvobozením. V druhém kole narazili na pozdější finalistky Benišová/Špačková  [3/4] a prohra 21 :11, 21 : 7 byla bohužel zasloužená, ale umíme hrát určitě ještě lépe a únava byla hodně znát. V mixu se Bára s Vojtou probojovali do druhého kola, kde narazili na nasazené jedničky a pozdější vítěze Fuciman/Soukupová. A zde se nemají za co stydět, nebýt několika zbytečně zkažených míčů, mohli favorizivané dvojici zle zatopit, tak třeba příště.

Vojta – v singlu prošel nástrahami prvního kola, ve druhém narazil na nasazenou trojku Marka Waliszewského. U kluků, na rozdíl od děvčat, není tak velký rozdíl ve výkonosti a je možné skoro všechno, konec konců tento turnaj vyhrál nenasazený Jan Ptáček. A Vojta bojoval, bohužel první set prohrál v smolné koncove 23 : 21 a ve druhém se ozvalo zranění, což znamenalo stopku ve druhém kole. V deblu se s Lukášem Tvrdíkem (HK) z pozice nasazené 3/4 bohužel neradovali moc dlouho. V prvnim kole měli volný los a v druhém kole narazili na pár Havlíček/Hrazdíra. S ním bohužel prohráli po horové koncove ve 3. setu 24 : 22. Během zápasu dokázali protihráče úplně rozložit (došlo i na rozbití rakety) a o to větší škoda, že se nepodařilo vyhrát, tentokrát to nebylo ani tak o schopnostech jako o hlavě. Ale celkově se Vojta určitě zlepšuje a dokáže své slabší chvilky stále zkracovat, jen tak dál.

Adam – celkově může jít svou bojovností příkladem všem a je vidět, že když chcete můžete toho dokázat opravdu hodně :). V singlu prošel přes dvě kola (a to druhé bylo hodně náročné) a zastavil ho až Simon mezi nejlepšími 8. Byla to třísetová bitva, kde Adam hrál více srdcem a Simon více badmintonově. Áďa musí více zapracovat na technice pohybu, protože ani tak veliká rychlost, kterou má, už na vyšší úrovni nestačí, když děláte výpady na levou nohu, tak to prostě nedáte ani s tryskovým pohonem. Ale je obdivuhodné, co přes všechny technické nedostatky stihne, jako trenér někdy zírám :). Určitě aktuálně silnější displíny jsou párové, což prokázal ve čtyřhře s Ondrou Šolarem, kde ve čtvrtfinále zle zatápěli pozdějším vítězů  Matuš/Waliszewski. V mixu se s Apčou dokázali probojovat do finále, kde ve třech setech nestačili na Fuciman/Soukupová, ale stříbro je bezesporu velký úspěch.

Deniska – ta dokázala, že v zápasech dokáže odevzdat asi tak 300 % svého běžného výkonu. A to se při příznivém losu promítlo do krásného umístění v singlu 5.-8. místo, vítězství nad šikovnou Kalkušovou opravdu potěšilo. Třešničku na dortu přidala v mixu, kde s Ondrou Šolarem dokráčeli až k bronzové medaili, třeba i přes dvojici Kalkušová/Simon [3/4]. Velká pochvala :), když přidáme takové úsilí i na tréninku budou medaile na denním pořádku. :).

A nejlepší nakonec. Apča – aktuálně naše badmintová star mezi nejmladšími. Soustředěným dvoudením výkonem si zaslouženě došla pro dvě zlata a jedno stříbro. K tomu nemám co dodat. Takže jen vydržet v práci a uvidíme na mistrovství ČR na konci roku :).

Všem hráčům gratuluji a děkuji za reprezentaci. Rodiče mají můj obdiv za čas, který stráví v tělocvičnách. MaK.

Fotogalerie | Výsledky