Jeden den v Chropyni, dva hráči a tři mediale

Finálový zápas

V neděli 10. března 2019 vyrazila pardubická výprava čítající tradiční dva hráče Jardu H. a Tomáše U. hájit klubové barvy na céčka do Chropyně. Už předem bylo jasné, že Jarda nebude hrát mixy, děvčata jsou stále nedostatkové zboží. Za to měl však Jarda daleko příznivější los do singlů.

Pořadatelé spárovali Tomáše se Štěpánkou Líčkovou (Slavoj Podivín) a byla to poměrně dobrá volba. Po prvním jednoznačně vyhraném zápase však narazili na první nasazený pár a pozdější celkové vítěze turnaje David Smutný/Lucie Metzová, proti kterým neměl nikdo ze zúčastněných párů nejmenší šanci, takže se nakonec museli spokojit s konečným 3-4 místem.

V singlech narazil Tomáš hned v prvním kole na nasazeného silného Tomáše Matulu. V prvním setu předvedl bojovný nebojácný výkon. Set však smolně prohrál nejmenším možným rozdílem. Škoda jen, že bojovnost nevydržela i do setu druhého.

Jarda si v prvních dvou kolech postupně poradil ve vyrovnaných, ne však úplně pohledných, zápasech s Markem Skoupým a Davidem Černotíkem. V semifinále po velmi vyrovnaném, třísetovém zápase padl s Martinem Mejzlíkem a zbylo na něj dělené 3-4 místo.  Byl to nádherný, fyzicky náročný zapas, po jehož konci to chvíli vypadalo, že oba aktéři zkolabují.

V deblech kluci nastupovali jako nasazené jedničky rovnou do semifinále a oba zápasy zvládli na výbornou. Po dvou jednoznačných vítězstvích se radovali ze zlaté medaile.

Na závěr chválíme organizátory, za rychlý a bezproblémový průběh turnaje, takže jsme ještě stihli nedělní odpolední trénink.

D.

Výsledky