Marťas s Kryštofem vezou bronz z GPB U13

O víkendu 7.-8.9.2019 se v areálu Praha Hamr Štěrboholy konal turnaj GPB v kategorii U13. Na tento turnaj z Pardubic vyrazila trojice hráčů ve složení Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Turnaje se zúčastnil poměrně velký počet hráčů (103), ale díky tomu, že se turnaj odehrával v hale se čtrnácti kurty a dobré organizaci, se podařilo odehrát všechny zápasy prvního dne v relativně krátkém čase, takže se končilo po sedmnácté hodině.

Turnaj byl tradičně zahájen smíšenou čtyřhrou, ve které soutěžilo 24 párů. Adélka spolu s Davidem Křivkou z TJ Lanškroun hned v prvním kole narazili na pár Lucie Tománková a Vojtěch Strejček z SK Hamr se kterými svedli velmi těžký třísetový souboj (druhý set dokonce 29:27), který tím nejtěsnějším skóre vyzněl ve prospěch soupeřů. Kryštof spolu s Maruškou Sogelovou z Badminton Akademie Olomouc měli v soutěži více štěstí a po vítězství nad sehranou dvojicí Adéla Turoňová a Daniel Ryšánek ze Sokol Radotín Meteor Praha postoupili do čtvrtfinále, kde je v dalším postupu zastavila dvojice Malvína Skrčená z BaC Kladno a Filip Titěra ze Sokol Radotín Meteor Praha. V tomto zápasu se ukázala nevýhoda v podobě nemožnosti většího sehrání se Kryštofa s Maruškou. Martin se do zápasů v mixu nezapojil, protože se svou spoluhráčkou zůstali jako první náhradníci pod čarou.

V soutěži jednotlivců byli hráči rozděleni vždy do 16 skupin, ze kterých pak vítězové postupovali do vyřazovacího pavouka. V losování neměla Adélka opět štěstí, protože byla ve skupině se svou deblovou spoluhráčkou Luckou Tománkovou, která byla v jejich vzájemném zápase úspěšnější. Martin měl ve své skupině tři soupeře. Bohužel mu nevyšel první zápas s Jakubem Švarcem z TJ Astra Zahradní Město, a tak ani dvě další vítězství ve skupině mu již nepomohli k dalšímu postupu. Kryštof po třech jednoznačných vítězstvích ve své skupině postoupil do osmifinále, kde narazil na nasazenou trojku Denise Kerpla z BK TU Liberec. Po velmi těžkém třísetovém souboji zvítězil těsně (22:20) Denis. Byl to opravdu velmi vyrovnaný zápas, kde měl Kryštof v závěru o trošku méně štěstí.

Ve čtyřhrách se Adélka s Luckou Tománkovou probojovali po třísetové bitvě do čtvrtfinále, kde se utkali s budoucími finalistkami Malvínou Skrčenouz BaC Kladnoa Adélou Turoňovou ze Sokol Radotín Meteor Praha. Ve vyrovnaném souboji měli více štěstí soupeřky. Kryštofovi a Martinovi se ve čtyřhrách dařilo lépe. Jelikož nebyli na turnaji nasazeni, museli si postup vybojovat od prvního kola. Ve druhém kole se kluci potkali s dvojicí Denis Kerpl z BK TU Liberec a Marek ŠtychBK Goram Teplice. Soupeři měli výškovou převahu a dávali to klukům před zápasem najevo. Kluci se jich však nezalekli a jednoznačně zvítězili a oplatili tak Kryštofovu porážku ze singlu. Následně ještě kluci přidali jednoznačné vítězství nad domácí dvojicí Vojtěch Strejček a Radim Urban z SK Hamr a postoupili tak do semifinále, což znamenalo ještě jeden výlet do Prahy v neděli.

V semifinále se kluci setkali s nasazenou turnajovou jedničkou Jakubem Bouberlem z TJ Sokol Vodňany a Ondrou Kaplanem z BK DDM Holice. Kryštof s Martinem se svými soupeři svedli velmi vyrovnaný souboj (22:20 v prvním setu). Zápas připomínal souboj obra s Goliášem, ale soupeřovu výškovou a věkovou převahu kluci dohnali svou snahou a chutí bojovat. Nakonec štěstí přálo více soupeřům, a tak z toho byl pro kluky první bronz ve čtyřhře na turnaji GPB. 

Největšími úspěchy na turnaji tedy byla bronzová medaile pro Martina a Kryštofa z deblu a dvě čtvrtfinále pro Adélku v deblu a Kryštofa v mixu. Díky všem za předvedené výkony a reprezentaci oddílu.

LJe

výsledkyfotogalerie