Bronzová Áďa na MČR U13

O víkendu 7.-8.12.2019 se v Českém Krumlově konalo mistrovství české republiky v kategorii U13. Na turnaj se z Pardubic nominovali: Adélka Fridrichová v mixu a deblu, Kryštof Ježek v mixu, singlu a s Martinem Hykelem v deblu.

Pro všechny zúčastněné to bylo první mistrovství, a tak byli všichni plni očekávání. Po slavnostním zahájení turnaj začal tradičně zápasy v mixu. Adélka s Davidem Křivkou z Lanškrouna začali proti dvojici Filip Titěra (Sokol Radotín Meteor Praha) a Malvína Skrčená (BaC Kladno). Zápas byl velmi vyrovnaný až do posledního míče, kdy první set skončil 23:21 ve prospěch soupeřů. Druhý set opět vyzněl ve prospěch soupeřů a zastavil tak naši dvojici v postupu. Druhou dvojicí v mixu byl Kryštof s Maruškou Sogelovou z Olomouce. Díky nasazení začínali druhým kolem, kdy nastoupili proti Jakubovi Švarcovi (TJ Astra Zahradní město) a Nikole Hrabcové (SK Prosek Praha). Zápas začal velmi nadějně pro naši dvojici, kdy první set vyhráli 21:10. Bohužel ve druhém setu se již tak nedařilo a set skončil těsnou prohrou 21:19. Ve třetím setu se díky rostoucí nervozitě více chybovalo na naší straně, a tak set skončil také ve prospěch soupeřů.

V singlu jsme měli jediného zástupce Kryštofa. Kryštof začal velmi odhodlaně a připsal si první velmi přesvědčivé vítězství proti Markovi Kaššovi z Aše. V dalším kole měl ale smůlu na los a nastoupil proti nasazené dvojce, a jak se ukázalo, tak i budoucímu finalistovi, Markovi Čepelovi (TJ Astra Zahradní Město). Kryštof se soupeře nezalekl a svedl s ním vyrovnaný zápas, kdy často chybělo jen trochu více štěstí při centimetrových autech. Zápas nakonec vyhrál zaslouženě zkušenější a starší soupeř.

Nejvíce nadějí na zisk nějakého výraznějšího úspěchu jsme všichni vkládali do deblových zápasů. Martin s Kryštofem začali proti třetí nasazené dvojici Dennis Kerpl (BK TU Liberec) a Marek Štych (BK Goram Teplice). Kluci se větších a starších protihráčů nezalekli a dobrým pohybem po kurtu spolu s útočnou hrou zaslouženě zvítězili. Ve druhém kole se setkali s Jakubem a Liborem Raškovými z Kopřivnice. Martin s Kryštofem začali svižně a zaskočili své o dost větší soupeře tak, že v prvním setu vedli dokonce 15:3. Ke konci setu se protihráči dali dohromady, a i když byla koncovka setu dramatická vyzněl set v náš prospěch 22:20. V druhém setu se protihráči více zaměřili na Martina a set získali pro sebe. Největší bitka se odehrála ve třetím setu, který byl plný zvratů a za stavu 19:19 to vypadalo nadějně na zisk medaile. Bohužel chyběla troška štěstí, a tak nám medaile o dva míče utekla.

V dívčím deblu Áďa s Luckou Tománkovou (SK Hamr Praha) začali jako nasazené trojky proti domácí dvojici Tereza Pavlyková a Denisa Půlpánová, kterou celkem jednoznačně porazili a postoupili do čtvrtfinále. O postup do semifinále se utkali s dvojicí Barbora Kubáková (TJ Sokol ČB) a Štěpánka Nýdrlová (SK Prosek). Jak se ukázalo, museli se soupeřkami svést velmi těžký a vyrovnaný zápas, ve kterém se rozhodlo až ve třetím setu za stavu 23:21 o vítězství Ádi s Luckou. V semifinále naše holky narazili na nasazenou dvojku Barboru Bursovou (SK Hamr) a Karolínu Kalkušovou (BK Deltacar Benátky). V tomto zápase se ukázala větší sehranost a zkušenost protihráček, a tak i přes velkou snahu zvítězili jednoznačně soupeřky a pro naši dvojici to znamenalo, že jejich medaile bude mít barvu bronzovou.

Mezi největší úspěchy na turnaji pro naše hráče tedy patří bronzová medaile pro Adélku a čtvrtfinále pro Martina s Kryštofem. Všem patří velká pochvala za předvedené výkony a vzornou reprezentaci pardubického oddílu. LJe

Fotogalerie Výsledky