Bronz z Trenčína pro Vojtu a Barču!

Přesto, že už je pátek a blíží se další víkendová porce turnajů, rád bych se ještě rád vrátil k minulému víkendu, vlastně i týdnu. Ve čtvrtek 17.9. se čtveřice statečných Barča Kulhánková, Pavel Jeništa, Vojta Havlíček a hradecká posila Verča Jarošova vydala směr Slovensko. Byl to poslední možný den, kdy ještě nebyl třeba test na Covid 19 nebo karanténa s testem. Cesta proběhla v pohodě a ubytování v Nemšové bylo fajn. Ve čtvrtek ráno jsme dojeli do Trenčína, kde se konal turnaj FZ FORZA Slovak Youth U17 2020, tradiční turnaj evropského okruhu do 17 let. Bylo to naše první seznámení s tímto typem turnaje, kde získáváte body do evropského žebříčku badmintonistů do 17 let. Jelikož všichni jsou ještě hráči kategorie U15, moc velké naděje jsme si nedělali. A hned do prvního zápasu se nikomu moc nechtělo, protože proti Pavlovi s Verčou nastoupili Vojta s Barčou :(. Na hře obou párů byla znát nervozita z velkého turnaje, ale o něco jistější údery měli Verča s Pavlem, kteří vyhráli první set a měli dobře vykročeno i v setu druhém, kde se propracovali ke dvěma mečbolům. Nakonec se ale štěstěna přiklonila k Vojtovi a Barče, kteří zvítězili ve 3. setu 22:20. Pak následovaly singly chlapců, kde dobře hrající Vojta nedal šanci Polákovi Jakubu Slupczewskému a zpočátku nervózně hrající Pavel podlehl Slovinci Gasperu Trobecovi 21-12 22-20. To byla opravdu velká škoda, protože už bylo vidět, že se Pavel konečně rozehrává. Barča v singlu navázala na své těžší singlové období a Klárce Šilhavé podlehla bohužel velice snadno. Dalším zápasem bylo 3. kolo v mixu, kde Vojta s Bačou nastoupili proti turnajovým dvojkám Ilija Nicolussi [2]/ Johanna Doppelreiter. Vojta s Barčou začali předvádět velice pohlednou hru a překvapivě to na Rakušany stačilo :). Tím se dostali do osmičky a to už by byl důvod k velké radosti. Sobotní boje zahájil Vojta v singlu, kde narazil na Matěje Rzeplinského a zde už bylo vidět, že Matěj je o level dále než Vojta. Náladu si Vojta spravil v deblu s Pavlem, když zvítězili nad polským párem Wiktor Cierpisz/Wojciech Nych. Verča se konečně po 3 skrečích dostala do hry v singlu, kde nepředvedla vůbec špatnou hru, ale na pozdější vítězku Kadlecovou to nestačilo. Klukům v deblu vystavila stopku polská dvojice Michal Szczypka/Jacob Toczek [2], ale nebylo to vůbec beznadějné, hlavně Vojta oba Poláky dost „zlobil“. Pak následoval nepovedený zápas v dívčím deblu, kdy Barča s Vervou nepředvedly to co umí a hladce podlehly Slovenkám Johanka Ivanovicova/Lea Vybochova. Vrcholem sobotního dne byl vítězný mix Barči a Vojty proti dobře hrající slovinské dvojici Ziga Podgoršek/Nika Bedič ve třech setech. To navíc znamenalo postup do nedělních bojů o medaile :). 

A neděli jsme si opravdu užili všichni. Nástup před celou halou, kontrola reklam na trikách, rozhodčí na podání atd. V zápase proti pozdějším vítězům Kadlec/Kadlecová byla vidět obrovská nervozita, první čtyři údery skončily v síti, ale ve druhém setu se hra úplně vyrovnala a za stavu 19:18 pro Vojtu s Barčou to i vypadalo na třetí set. To se nakonec nepodařilo, ale i tak je tato bronzová medaile největším úspěchem Vojty s Bačou. 

Nakonec i zpáteční cesta proběhla hladce. Na hranicích nebyla ani noha :). Závěrem bych rád pogratuloval všem hráčům za vzornou reprezentaci oddílu, města i České republiky. MaK.

výsledky |  fotogalerie