V 3. kole 1.ligy potvrzujeme druhou příčku!

Ve dnech 15.1. až 15.1.2022 jsme v naši domácí hale odehráli poslední 2 utkání ligy v základní části tabulky. Náš suprčupr tým reprezentovali tito Fešáci: Kačenka, Pavlínka, Tomík, Kubík, Míša H, Míša G a Matýsek.

První zápas proti Orlové začal v 10 hodin. V první dvouhře mužů nastoupil náš největší muž Matýsek. Dostal hodně přes prsty od soupeře Šelonga. V druhém singlu nás zastoupil Míša G. Jelikož se badminton hraje na body a ne na počet vyřčených slov, vyhrál Michal s přehledem 3:0 na sety. V dámském singlu Kačenka udržela slzu na uzdě (koncovka 4. setu) a dovedla zápas do zdárného konce. V mixu Tomáš “The Rock” Skála s Pájou “ The Stone” přerolovali soupeře v koncovkách a zvítězili 3:1. Pánská čtyřhra v podání Toma Rocka a Matěje Ehmíčka po výkonu přispěla dalším bodem do sbírky soupeře. A teď něco málo k ankětě Pták roku. Ve druhé čtyřhře mužů za nás nastoupil pár SKŘIVAN & HAMIS. Jelikož Skřivan není kanár a už vůbec ne pták roku (na rok 2022 je to Zvonek Zelený), nedokázali první set zvládnou ptačím výsledkem a zvítězili jenom 11:1. Zápas zvládli 3:0 a závěrem k pánskému deblu:
“Ptáka sice máme, ale za moc to nestojí”. Na závěr to nejlepší, co máme – dámský debl. Káťa s Pájou si čajový dýchánek užily a dvojici Žwaková/Czajová porazili 3:0.

Po krátké pauze, při které mimo jiné proběhla kvalifikace o druhý singl proti Smutnému ehmehm pardon, proti Derkovi, následovalo druhé utkání proti FSPS MU (Brno). Kvalifikaci vyhrál Tomík, ale rozhodl se, že si nebude kazit karmu a nechá hrát Kubíka. Ten svůj zápas za stavu 0:2 dotáhl stav na 2:2. Všichni přihlížející už věřili další otočce, jako proti Morávkovi. Vice sil měl však soupeř a Kuba prohrává. Míša G nastoupil do svého zápasu proti Smutnému. Smutný z toho byl ale právě Miško, protože prohra v 5 setech není radostnou událostí. Jak se v pětisetových bitvách nedařilo v pánských singlech, napravila Káťa v singlu dámském. Ondra Kaplan ji dostatečně připravil na pátečním tréninku a přineslo to hrušky – Kačka vítězí na fyzičku 3:2. V deblech jsme udělali změny, Kubu s Michalem jsme posunuli na první debl, kde neodehráli dobrý zápas a prohráli s dvojicí Derka/Smutný v poměru 1:3. Druhý debl “Bang bang prásk prásk” dokázal Michal G s Matějem dotáhnout do vítězného konce – 3:0 na sety proti dvojici Dang/Mazúr. Asijský styl nás nezaskočil a projevilo se to i ve smíšené čtyřhře, která byla také jasnou záležitostí v podání Tomíka s Pájou. Stav utkání je nerozhodný 3:3 a o vítězi rozhodne dámský debl. Zde naše hvězdičky nezaváhaly a po výsledku 3:0 poráží pár Otáhalová/Ševčíková.

Suma sumárum, dvě vítězství – 5:2 proti Orlové a 4:3 proti Brnu, po základní části jsou Pardubice na 2. místě (6 výher, 1 prohra), což nám zaručuje dobrou výchozí pozici pro březnové play off. Děkujeme všem našim příznivcům, kteří nepřišli a podpořili tím covidová opatření. Velké díky také patří všem 5 fanouškům přítomných v hale, hrajeme to pro Vás. ❤️

výsledky | fotogalerie