Open U11 Benátky nad Jizerou 2022

V neděli 9.10.2022 vyrazila do Benátek výprava 5ti mladých pardubických hráčů. Děvčata vyrazila ve složení Dufková Dominika, Pištorová Kateřina, Pilňáčková Ema a Andrýsová Laura. V chlapecké kategorii nesl pardubický prapor osamocený bohatýr Jirka Holeček.

Do benátecké haly dorazilo 10 kluků a 15 dívek ročníků 2012-2013. Hrálo se na standartní kurt a síť – sety do 21 bodů. Nejprve se utkali v 5 členných skupinách, aby se následně nejlepších 8 kluků a 8 dívek popralo v pavoucích.

Jířa Holeček ve své skupině 3x zvítězil a v posledním prohrál 1:2 na sety. Čtvrtfinále Jirka zvládnul a až v semifinále byl nad jeho síly pozdější vítěz Filip Hermann (Benátky). Jirka pak musel svést v této kategorii netradiční souboj o třetí místo – v tomto zápase bohužel prohrál a bral nepopulární „bramboru“. Přesto se nemá za co stydět. Jirka odehrál asi svůj zatím nejlepší turnaj.

Slečny si probereme postupně 🙂

Emča Pilňáčková sehrála čtyři vyrovnaná utkání, kde nebyla nouze o opravdová dramata – sety 27:25 se v této kategorii nehrají běžně. Nakonec z toho byly čtyři prohry ve vyrovnaných zápasech, ale dobrý pocit z velkého zlepšení. Když Emča zapracuje na servisu, tak udělá další velký posun a máme se všichni na co těšit – ránu má neskutečnou a taťka-kouč Martin si na to dohlédne! 🙂

Laura „Lála“ Andrýsová se stala malou smolařkou turnaje, protože v její vyrovnané skupině se na druhém až čtvrtém místě srovnaly 3 dívky se stejnou bilancí a nakonec o postupujících rozhodoval poměr setů. „Lála“ i přes vyrovnanou bilanci 2 výher a dvou porážek do vyřazovacích bojů nepostoupila. Musíme vyzvednout její výborný pohyb po kurtu a stále lepší techniku úderů – i tady to vidím růžově 🙂

Kačka Pištorová na tomto turnaji prodala své zkušenosti z předchozích turnajů a přestože jako jediná neměla „za zadkem tátu“, tak zahrála super turnaj. Ve skupině prohrála pouze jednou s ostřílenou brněnskou hráčkou Kájou Fedorkovou. Ve čtvrtfinále porazila soupeřku z MTAC Praha a zaslouženě postoupila mezi TOP 4. V semifinále pak podlehla pozdější vítězce a ani souboj o třetí místo neklapnul.

Domča Dufková svoji skupinu „vyřešila“ ke spokojenosti svého náročného táty-kouče bez ztráty kytičky. I čtvrtfinále šlo hladce, v semifinále svedla souboj s kámoškou Kájou Fedorkovou z Brna a zaslouženě prošla do finále. Finále pak bylo opravdovým vrcholem turnaje – skromnost stranou 🙂 Ve východočeském derby se utkala s Dorotkou Kastnerovou z HK, která v předchozích dvou vyřazovacích zápasech ztratila pouhých 13 bodů. Rozhodovalo se až ve třetím setu, kde nejprve dlouho vedla Domča, ale koncovku měla Dorka lepší a zaslouženě zvítězila – Domča brala stříbro. Obě finalistky prokázaly své zkušenosti ze zápasů v kategorii U13 a sehrály krásný zápas.

Celý turnaj musíme hodnotit pouze pozitivně – na všech našich dětech je vidět výkonnostní posun a hlavně radost ze hry. Navzájem se v zápasech podporovali a fandili si. K tomu super technická podpora od rodičů a head-coach Holeček, takže to nemohlo dopadnout špatně 🙂

Další akce pro kategorií U11 a U13 se chystá za 14 dní v Rychnově – budeme se těšit!

(PD)

Výsledky | Fotogalerie