Osm medailí z postupového GPC U17 z Dobrušky

V neděli 27. 11. 2022 se v Dobrušce konal postupový turnaj na MČR jednotlivců v kategorii U17. Na turnaj z Pardubic odjela tentokráte pětice hráčů: Adéla Fridrichová, Aneta Šverclová, Ondřej Kaplan, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

V mixu naše barvy hájily dvě dvojice hráčů Áďa s Kryštofem a Martin s domácí Adélou Vrzáčkovou. Áďa s Kryštofem v roli nasazené jedničky hladce postoupili do semifinále, kde narazili na dvojici Křivka – Holubářová. I když měla naše dvojice mírně navrch, první set byl do samého konce napínavý. Nakonec však vyzněl v náš prospěch za stavu 24:22. V druhém setu již byl průběh jednoznačnější a znamenal postup do finále. Martin s Adélou museli pro postup do finále porazit nasazenou dvojku pár Slavík – Kuncová. Byl to napínavý třísetový zápas, když ve druhém setu Martin s Adélou zvítězili za stavu 26:24. Následně získali vítězství i ve třetím setu za stavu 21:19. Finále tak bylo v „našich“ barvách. Kryštof s Áďou ve finále potvrdili roli nasazené jedničky a celkem jednoznačně získali zlato a nominaci na MČR.

V singlu Áďa snadno postoupila do čtvrtfinále. Postup do semifinále byl pak o poznání těžší. Když musela ve třech setech porazit Evu Holubářovou. Na cestě do finále ji pak zastavila nasazená jednička Adéla Vrzáčková a Áďa musela následně bojovat o třetí místo. To se podařilo a získala tak bronzovou medaili. Anetka v roli nasazené dvojky poměrně snadno postoupila do finále, kde se utkala s nasazenou jedničkou Adélou Vrzáčkovou. Bohužel nakonec vítězství získala soupeřka a Anetka tak získala stříbro. Kryštof po snadném vítězství postoupil do semifinále, kde ho čekal David Křivka. V zápase byl Kryštof v nevýhodě kvůli velké bolesti bederní páteře, která ho omezovala v používání jeho nejsilnější zbraně, smeče. I přes toto omezení zápas nevzdal, ale nakonec po třech setech za stavu 22:20 prohrál. Martin po třísetové bitvě postoupil do semifinále, kde narazil na Matyáše Slavíka. I když snaha byla, na vítězství to nestačilo. Znamenalo to, že se o třetí místo budou muset poprat Kryštof s Martinem. V duelu byl úspěšnější Kryštof a získal tak bronzovou medaili.

V dívčím deblu Áďa s Anetkou v roli nasazené dvojky snadno postoupili do finále, kde na ně čekali nasazené jedničky, pár Andělová – Vrzáčková. Náš pár prokázal své kvality a po třech setech získal zlato a postup na MČR. V chlapeckém deblu, kde byla nejsilnější konkurence, jsme měli dva páry Ondru s Lukášem Tvrdíkem a Kryštofa s Martinem. Ondra s Lukášem v roli nasazené jedničky hladce postoupili do finále. Finále proti druhému nasazenému páru Patzák – Slavík bylo opět jednoznačnou záležitostí pro „náš“ pár, který tak získal zlato a postup na MČR. Kryštof s Martinem také hladce postoupili do semifinále, kde narazili na nasazené dvojky Patzák – Slavík. Byl z toho třísetový zápas, ve kterém byli nakonec úspěšnější soupeři. Kryštof s Martinem tak museli následně hrát o třetí místo s párem Křivka – Antal. I přes Kryštofův handicap měl náš pár jednoznačně navrch a zaslouženě získal bronz.

Závěrečné skóre je tedy třikrát zlato v párových disciplínách a postup na MČR pro Áďu, Anetku, Ondru a Kryštofa, dvě stříbrné pro Anetku v singlu a Martina v mixu a třikrát bronz pro Áďu a Kryštofa v singlu a Martina v deblu.

Za předvedené výkony a dobrou reprezentaci oddílu patří všem poděkování. Hodně štěstí na MČR!!!

LJe

výsledky | fotogalerie