Dva bronzy z MČR U19 V Českém Těšíně!

Vrcholem sezóny juniorské kategorie je mistrovství ČR U19 a to se konalo tento víkend v Českém Těšíně. Z Pardubic vyrazila početná skupina ve složení Denisa Valentová, Barča Kulhánková, Anetka Vašíčková, Pavel Jeništa, Vojta Havlíček, Adam Burget a Tomáš Urbanec. Bohužel nám kvůli zranění chyběla Apča Bártová. Vzhledem k delší cestě jsme vyrazili již v pátek. Ubytování jsme měli v hotelu Piast a to určitě naposled, neb 15 °C není moje oblíbená teplota. Sportovní hala v Těšíně je jinak velice pěkná s ideální velikostí. Mně trochu chyběl bufet, hráčům možná koberce, ale jinak plynulá organizace bez problémů a s funkční wifi :), ve městě bohužel jen E :(.  Při vlastních zápasech byl trochu znát rozdíl mezi certifikovanými rozhodčími a dobrovolníky, samozřejmě ve prospěch „profíků“ :). Ale nic z toho nás nemohlo rozhodit. 

Mistrovství bylo zahájeno smíšenou čtyřhrou. Zde jsme měli největší želízko v ohni v podobě Vojty, hrajícího s K. Koliášovou (Hamr Praha), kteří nakonec ztroskotali ve čtvrtfinále v dramatickém zápase s pozdějšími finalisty Rázl/Osladilová 21:19 ve 3. setu.

V singlech jsme díru do světa neudělali, jedno vítězství vybojovali pouze Barča a Adam, který si na tomto turnaji vybral snad všechnu losovací smůlu ve všech disciplínách.

O to větší naděje jsme vkládali do našich silnějších párových disciplín. A to potvrdily Barča s Déňou, kdy se po dvou těžkých zápasech probojovali do nedělního semifinále, kde už nestačili na české jedničky Osladilová/Koliášová, ale bronz je velký úspěch. Ani kluci se nenechali zahanbit a zopakovali výsledek holek (také po dvou náročných zápasech) postupem do nedělního semifinále. Zde svedli nervydrásající bitvu s dvojicí Rázl/Dvořák, bohužel s nešťastným koncem. A byla to velká škoda, vedení 18:14 ve třetím setu vypadalo hodně nadějně. 

Zisk dvou bronzových medailí je super. Většina hráčů je ještě v kategorii U17, takže určitě ještě nějaký hezký výsledek v budoucnu uvidíme. Všem gratulujeme a děkujeme za reprezentaci oddílu a města. Jo a děkujeme pořadatelům za super fotečky. MaK.

výsledky fotogalerie