Pardubické naděje na MČR U11, zlato pro Valerku Burgetovou!

V Českých Budějovicích probíhalo vedle Mistrovství ČR dospělých také Mistrovství ČR v nejmladší kategorii U11. V pátek se na jih Čech vydala početná pardubická výprava ve složení Káťa Pištorová, Emča Pilnáčková, Laura Andrýsová, Valča Burgetová, Jakub Kořínek a Vendelín Čermák.

Turnaj byl ze strany pořadatelů připraven opravdu na jedničku. Malé badmintonové naděje si mohly zažít, některé poprvé, atmosféru opravdu „velkého turnaje“ včetně státní hymny, krátkých proslovů předsedy JčBaS a ČBaS nebo třeba seznámení se s termínem meeting point, ze kterého byli hráči následně odváděni rozhodčími na kurt.

Hrací systém byl rozdělen do dvou hracích dnů. Sobota se odehrála v sokolovně na Sokolském ostrově. Nedělní semifinále a finále bylo přesunuto do velké sportovní haly Stromovka, kde hráči sehráli zápasy vedle našich nejlepších dospělých hráček a hráčů.

Hrálo se v 8 skupinách, v každé skupině po čtyřech hráčích, na dva sety do 11 bodů. První a druhý v pořadí ve skupině, postoupili do pavouka (celkem 16 hráčů), kde následně sehráli vyřazovacím systémem KO zápasy o titul Mistra ČR U11.

Všem malým Pardubákům patří opravdu velká pochvala za předvedené výkony ve skupinách. Někomu chyběl jen malý kousek, aby si zajistil postup do hlavního pavouka. Ema, Káťa i Laura se umístily na třetích místech a ze skupin bohužel nepostoupily. Postup si zajistila trojice hráčů Jakub, Vendelín a Valča.

Kluci později nestačili na již silnější soupeře v pavouku. Valča skupinu vyhrála a postoupila z prvního místa. V osmifinále a čtvrtfinále své zápasy rovněž dovedla do vítězného konce a zajistila si postup do nedělního semifinále.

Zde narazila na hráčku Aše, Gabrielu Kovandovou, kterou porazila po nepříliš povedené první sadě 2:1. V zápase byla znát větší nervozita, která na Valču dolehla. Prostředí nové haly, kamery, a snad i vzpomínka na MČR U11 ve Vendryni minulý rok, kdy obsadila třetí místo, ji malinko svazovaly.

Do finále šla již klidnější a domácí hráčku Terezu Štěrbovou porazila 2:0 na sety. Valča se tak mohla radovat ze svého prvního titulu z MČR.

Za sebe musím sdělit, že velkým přínosem pro děti byla přítomnost „čestného“ předsedy klubu a trenéra Josefa Horáčka, který dětem dodával do zápasů patřičný klid, rozvahu a spoustu užitečných rad.

O hladký průběh celého turnaje se skvěle staral další zástupce pardubického badmintonu, vrchní rozhodčí Petr Urbanec.

Všem patří velké poděkování

VB

výsledky | fotogalerie | fotogalerie oficiální | článek na svazovém webu