GPA U13 v Pardubicích a dvě kvalifikace k tomu

O víkendu 20.- 21. ledna 2024 se toho dělo v Pardubicích a blízkém okolí mnoho. Tedy alespoň co se týče badmintonu. Rozsahem největší akcí byl celorepublikový turnaj GPA U13, který jsme pořádali již poněkolikáté. Z domácích řad to neměli do haly daleko Laura Andrýsová, Valerka Burgetová, Domča Dufková, Jirka Holeček, Ema Pilnáčková a Káťa Pištorová. Z výhody domácího prostředí nejvíce vytěžila Valerka, která si zahrála i v neděli a to znamená jediné – medaili. V jejím případě to byla bronzová v dívčí čtyřhře a stříbro v mixu. Gratulujeme!!! Domča s Káťou si alespoň připsaly dílčí výhry, jinak se našim mláďatům v silné konkurenci tolik nedařilo. Ale, jak je známo, příště to s těmi zkušenostmi zase půjde líp. Součástí turnaje byla také zajímavá přednáška Kuby Bitmana pro rodiče a trenéry.

Třeba také podotknout, že jsme jako oddíl „oficiálně“ představili nové logo a kromě velké plachty byla k vidění i pěkná trička, ve kterých pomáhali s turnajem mnozí členové oddílu nejen jako rozhodčí. Všem pomocníkům patří velké poděkování!

výsledky GPA U13 | fotogalerie GPA U13+U11


To ale nebylo všechno: Během nedělního programu se na třech kurtech odehrávaly bitvy o postup na Mistrovství ČR v kategorii U11, čili v minibadmintonu. Zahráli si všichni každý s každým a pod organizační taktovkou Pepy Horáčka všechno proběhlo hladce a rychle. Postup si vybojovali Nikol Faltýnková, Vanda Filípková, Šimon Horáček a Vendelín Čermák. Kuba Kořínek bude čekat na účast z Reserve listu. A není to vlastně všechno – ve funkci vrchního rozhodčího opět zasedne v Českých Budějovicích Petr Urbanec! Všem přejeme, ať se první únorový víkend daří!

výsledky U11 | fotogalerie GPA U13+U11


Zmíněný první únorový víkend bude patřit (také v Českých Budějovicích) republikovému mistrovství dospělých. Na tento vrchol sezóny z Pardubic odjede celkem jedenáct (!!!) hráčů. Mnozí z nich mají účast garantovanou žebříčkovým postavením, ostatní bojovali o zmíněném víkendu, konkrétně v neděli, v Hradci Králové na postupovém turnaji GPD, kde se podařilo postoupit Denise Valentové v mixu, Tomáši Urbancovi také v mixu, Vojtovi Havlíčkovi v singlu (nezastavila ho ani zlomená raketa) a Petru Janouškovi ve čtyřhře. Nutno dodat, že Péťa si už v sobotu vybojoval účast i v mixu, když se zúčastnil kvalifikace se svou parťačkou v Praze. Pardubickým ambasadorům přejeme pevné zdraví a hodně štěstí!

výsledky