GPA U17 Brno – Slatina (16. – 17. 2. 2018)

Úroveň prvních letošních sedmnáctkových áček opět pozvedla naše tříčlenná pardubická výprava sestávající z Petra Janouška, Adama Ehma a Káti Valentové.

Péťa Janoušek: Opět výborný mix s Verčou Veselou! Stručně napsáno, velmi povedený výkon, vítězství nad nasazenými jedničkami a prohra až s pozdějšími finalisty – dohromady velmi sympatický počin a páté místo. Ve dvouhře jen jedno, ale hodně pohledné utkání s budoucím semifinalistou Martinem Dostálem, které se líbilo všem přihlížejícím. Z deblu smíšené pocity, jeho obvyklý parťák Honza Blažek se bohužel před turnajem zranil, s Matějem Kozelským z Klimkovic deblová chemie začala trochu fungovat, až když byl konec zápasu.

Adam Ehm: Singl vynechal, a to i ze zdravotních důvodů. O to líp dopadl mix – více než důstojné semifinále s Káťou proti páru Janoštík/Van Coppenolle – sebrali jim nejvíc bodů ze všech! A v deblu s Míšou Morávkem došli až do finále… škoda, že se to nepovedlo dotáhnout až na zlato. Takže druhé a třetí místo je paráda!

Káťa Valentová: Mix by zmíněn výše, to jest výborný bronz, v singlu to tam moc nepadalo, ale los byl těžký. Ve čtyřhře se s Adélou Chadimovou rozehrávaly k výtečným výkonům a krok před finále je v úžasném utkání zastavily až celkové vítězky a nasazené jedničky, takže Káťa si v sobotu večer odvážela dvě třetí místa.

Na zajímavosti tomuto turnaji rozhodně přidala nepotěšující okolnost s jedním osobním vozidlem, které se rozhodlo stávkovat, nicméně se situaci podařilo logisticky zvládnout. Ale ať už naše dopravní prostředky byly v pořádku nebo ne, ploužili jsme se svorně a pomalu po ujetém sněhu skoro až domů, protože počasí nebylo rychlému cestování vůbec nakloněné. Takže rodičovskému doprovodu patří dík a hráčům ještě navíc gratulace k předvedené hře a výsledkům.

Martin J.

fotogalerie|výsledky