GPC U15 v Šumperku… vlastně v Rapotíně

První záříjový den se pět našich hráčů mělo vydat na GPC U15 do Šumperka. Jenž on to Šumperk vlastně nebyl. Turnaj se přesunul na tělocvičny základní školy v Rapotíně. Tělocvična byla moderní, příjemná, jenže malá a pohled na pouhé tři kurty napovídal, že to bude dneska na dlouho.

Párových disciplín se zúčastnili úplně všichni naši hráči. Vzhledem k počtu kurtů se hrálo pouze do 15 bodů. V singlech se bohužel Vojta Havlíček nevešel do limitovaného počtu hráčů a protože neměl parťačku ani do mixů, musel na svou příležitost čekat až do pozdních odpoledních hodin. Vojta s Ondrou Šolarem neměli příliš šťastný los a v druhém kole chlapecké čtyřhry narazil na Tomáše Urbance a Járu Havlíčka. Tento zápas bratra proti bratrovi měl od začátku jednu pozitivní vlastnost. Havlíček z něj určitě odejde vítězně. Ale větší herní zdatnost projevili Jára s Tomášem, kteří se nakonec — vcelku zaslouženě — probojovali na zlatou příčku. V dívčí čtyřhře naše barvy hrdě nesly Denisa Valentová s Anetou Vašíčkovou, které skončily v semifinále na krásném děleném 3. místě. Ve smíšených čtyřhrách nás reprezentovaly dvě dvojice, Ondra Šolar (TJ Montas Hradec Králové) s Denisou Valentovou a Tomáš Urbanec s Anetou Vašíčkovou. Denisa s Ondrou bohužel opustili kurt ji po druhém kole. Tomáš s Anetou předvedli výbornou hru, kdy si po souboji s nasazenou jedničkou — Štěpánem Prekem a Lucií Krulovou — odnesli zlato.

Ve dvouhrách se dva naši chlapci, Jára s Tomášem dostali až do čtvrtfinále, kde Jára podlehl nastazené dvojce – Honzovi Ovčačíkovi a na Tomáše připadla jednička – Martin Šebesta. Alespoň první set Tomáš svého soupeře potrápil. Jejich souboj se táhl až do 26 bodů, bohužel ve prospěch soupeře. Děvčata, Denisa s Anetou ze sebe také vydaly maximum. Denisa bohužel vypadla z bojů v druhém kole, kde po třísetovém zápase podlehla Báře Helešicové. Anetě se vedlo podobně, ve druhém kole nestačila na Báru Mrázkovou.

Boje trvaly velmi dlouho a domů jsme odjížděli až po deváté hodině večerní. Ještěže byla druhý den neděle a nemuselo se vstávat do školy.

Výsledky