Medailová úroda na GPC U13 v Novém Městě nad Metují!

V sobotu 16.3.2019 se v Novém Městě nad Metují konal turnaj GPC v kategorii U13. Na turnaj z Pardubic vyrazila tříčlenná skupinka hráčů ve složení: Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek. Turnaje se zúčastnil sice menší počet hráčů (13 chlapců a 13 dívek), ale to neznamenalo, že by naši hráči neměli na turnaji dostatečně silnou konkurenci.

Začalo se tradičně smíšenou čtyřhrou. Do mixu nastoupili jako nasazená jednička Adélka s Davidem Křivkou z TJ Lanškroun a Martin s Evou Holubářovou z Badminton Rychnov nad Kněžnou. Adélka s Davidem se zapotili při postupu do finále, kdy se utkali s dvojicí Jakub Dajčar ze Šumperka a Bára Holá z Klimkovic. Těžší souboj je ale čekal ve finále, kde svedli vítěznou třísetovou bitvu s dvojicí Matyáš Slavík a Jindřiška Andělová z pořádajícího oddílu. Pro Martina s Evou to bylo jejich premiérové setkání na turnaji. Postoupili spolu do čtvrtfinále, kde se jim již nepodařilo porazit své soupeře, hlavně díky nedostatečné sehranosti.

V zápasech jednotlivců Adélka celkem snadno postoupila do semifinále, kde sehrála svůj nejtěžší zápas turnaje s Adélou Turoňovou ze Sokol Radotín Meteor Praha. Po třech setech Adélka zvítězila a své vítězství završila již méně náročným finálovým zápasem. Martin se poměrně snadno probojoval do semifinále, kde se setkal se svým dlouhodobě obávaným soupeřem Lukášem Patzákem z pořádajícího oddílu. Martin svůj respekt ze soupeře překonal a překvapivě přesvědčivým výsledkem zaslouženě zvítězil. Ve finále pak již Martina trošku opustila chuť na vítězství, a tak z toho bylo nakonec druhé místo.

Ve čtyřhrách jsme byli zastoupeni dvojicí Martin a Kryštof. Martin s Kryštofem se celkem snadno probojovali do finále, kde se setkali se svými dobře známými soupeři Lukášem Patzákem a Matyášem Slavíkem z domácího oddílu. Tentokráte naši hráči nepotvrdili svou úspěšnější vzájemnou zápasovou bilanci a skončili tak na druhém místě.

Celkem tedy dvě zlaté pro Adélku, dvě stříbrné pro Martina a jedna stříbrná pro Kryštofa jsou velmi hezkým výsledkem a důstojnou reprezentací našeho oddílu, za kterou patří všem zúčastněným velký dík.

LJe

Výsledky | Fotogalerie