Pohodové GPC U17 v Kladně

První dubnovou neděli jsme si udělali výlet do Kladna na GPC U17. A pokud bych měl turnaj hodnotit jedním slovem, vybral bych slovo „pohodový“.

Byl to jeden z mála turnajů, který byl odřízen klasickou nepočítačovou technikou. Tedy systémem papír – tužka. A ne proto, že by technika nebyla k dispozici, ale jak jsem zjistil, tak „z přesvědčení“ – prostě to takhle vrchnímu rozhodčímu bylo příjemné a pohodlné. A musím říci, že to nebylo ani na úkor času, ani na úkor pohody hráčů. Hráči (aspoň co mohu říci), se necítili, že by je někdo hnal od zápasu k zápasu jako „nadmuté kozy“.

Tomáš s Jardou byli na mixy volní jako ptáci. Hned ráno jsme dostali otázku – „Chcete hrát mixy?“. Chtěli a dostali možnost spárovat se s hráčkami z Benátek. Jarda hrál hned první kolo a úspěšně s Lucií Kožnarovou postoupili do kola druhého. Ke smůle našeho oddílu, v dalším kole se museli utkat s Tomášem a Zuzanou Kramešovou a jasné bylo jedno. Postupují Pardubice, a Pardubice také musejí skončit. Lepší hru v tomto zápase předvedl Jára s Lucií, kteří tímto dosáhli na bronzový stupínek.

Ve dvouhrách se Tomáš po trošku zahřívacím zápase s Matějem Kazíkem střetl s dnešní nasazenou jedničkou, Honzou Alterou. Bylo vidět, že do semifinále chtějí oba a po strhujícím zápase, kde se opravdu hrálo o každý míč, nakonec postoupil Jan Altera. Jarda měl sice výhodu nasazené dvojky, ale k jeho nemilému překvapení se po týdnu opět setkal na kurtu s Tomášem Bláhou. Vítězně. I když Jardovi příjemný pocit z vítězství trošku kalil fakt, že rozhodčí ve chvíli, kdy míč, který by Tomáši Bláhovi přinesl vítězství byl po Jardově protestu (že se míč dotkl těla hráče), vyhlásil nový míč. Jardovi pak stačilo dvakrát zaskórovat a z vítězství se radoval on. Bohužel, ani Járovi se do semifinále probojovat nepodařilo a přes Jáchyma Gerginova se do dalšího kola nedostal.

Závěr sportovního klání patřil jako obvykle čtyřhrám. Nasazení znamenalo i výhodu zahájení přímo v semifinále, kterým Tomáš s Jardou prošli bez ztráty kytičky. Následovalo finále proti dvojici Jan Altera – Radek Plánička, kde všichni hráči, naši i cizí předvedli mnoho pěkných výměn a bylo se na co dívat. Za sebe mohu hodnotit, že to byl hezčí zápas, než kluci předvedli na GPB v Dobřanech. Ve všech odehraných třech setech bylo vidět, že výkony obou párů jsou velmi vyrovnané. Nicméně, ve třetím setu měli protihráči mírně navrch a Tomáš s Jardou se museli spokojit s výsledkem 19:21, 23:21, 17:21, a tedy stříbrnou medailí.

Výsledky | Fotogalerie