Dvě zlata a bronz z GPC U13 v Plzni!

V sobotu 13.4.2019 vyrazili Martin Hykel a Kryštof Ježek změřit své síly na turnaj do Plzně. Naším cílem bylo vyzkoušet pro nás nové místo konání turnaje a také utkat se s námi dosud téměř neznámými soupeři.

Martin měl možnost startovat ve všech disciplínách, ale Kryštof mohl díky aktuálně platným herním pravidlům startovat pouze ve čtyřhře. Na turnaj dorazilo cca 22 hráčů, takže byla naděje na celkem rychlý průběh turnaje, což se později potvrdilo.

Do mixu Martin nastoupil s pro něj dosud neznámou spoluhráčkou Amélií Maixnerovou z SK Prosek Praha. Na to, že spolu možná prohodili během celé hry tak do pěti slov, jejich hra byla zdařilá a přinesla jim bronzovou medaili, když je v postupu zastavila dvojice Marek Čepela a Erika Osičková z TJ Astra Zahradní město. Ti se později stali i vítězi turnaje.

V souboji jednotlivců Martin startoval z pozice nasazené dvojky a celkem jednoznačně postupoval do finále, a nakonec i k zisku zlaté medaile. Nebylo to však tím, že by soupeři nebyli dostatečně silní, ale Martinova hra jim prostě nedala šanci. Možná díky bezproblémovému postupu Martin ani na sobě nedával znát nějakou radost z výhry.

Změna nálady přišla ve čtyřhře. Kryštof se konečně dočkal a dával na sobě opravdu znát chuť do hry, která postupně nakazila i Martina. Jelikož ve chlapecké čtyřhře byly „pouze“ čtyři dvojice, bylo rozhodnuto, že se bude hrát tabulka (každý s každým). Kluci tak měli před sebou tři zápasy a postupně ve všech dávali najevo, že na turnaji opravdu nemají vážnější konkurenci. Jejich hra byla útočná, velmi efektivní a hezká na pohled. Opravdu se jejich hra nedala přehlédnout, alespoň podle pochvalných komentářů ostatních trenérů i soupeřů. Pokud by klukům tato forma vydržela na GPA, tak by měli rozhodně šanci na slušné umístění.

Závěrem shrnutí Martin tři medaile: bronz v mixu, zlato v singlu a zlato v deblu. Kryštof zlato z deblu. Myslím si, že si kluci zaslouží za předvedené výkony velké poděkování za vzornou reprezentaci oddílu.

LJe 

Výsledky Fotogalerie