Do Chorvatské Opatije vyrazila i čtyřka z Pardubic

Minulý víkend se čtyři naši hráči (Apolénka Bártová, Barča Kulhánková, Adam Burget a Pavel Jeništa) rozhodli vyrazit až do chorvatské Opatije na turnaj Adria Youth International. Pro všechny se jednalo o první zkušenost z většího zahraničního turnaje. Nešlo jen o sbírání badmintonových zkušeností, ale i o omrknutí organizace a atmosféry, někde jinde než v Čechách.

Čtvrteční cesta byla dlouhá, ale plynulá bez větších problémů. Ubytování jsme měli v nedalekém Lovranu. Nasledné tři dny jsme se mohli kochat nádherným výhledem na moře z 4. patra našeho hotelu. 

ranní pohled z pokoje 🙂

Turnaj se konal v městské hale městečka Opatija. Prostředí bylo pěkné, 14 kurtů, parkety, všude dost místa, velká tribuna. Organizace byla “jižansky” pohodová. Nikomu nevadilo, že v neděli opět vyhlašují zápasy hráčů, kteří nepřijeli už v pátek, zahájení turnaje nebylo vůbec, nějaké další info k čemukoliv také nikde :). Ale s odstupem času musím konstatovat, že se vše odehrávalo v předem naplánovaných časech a bylo to prostě v klidu a v pohodě. Po zkušenostech z Ačkového turnaje v Aši, kde po 20:00 se už nepokračovalo a i čtvrtfinále deblu a bylo posunuto na neděli, zde se zápasy vyhlašovaly až do 21:00 a všichni byli, jak jinak, než v pohodě :). 

Co se týká badmintonového umu, rozdíly nebyly nějak velké a všichni naši hráči měli šanci vyhrát skoro v každém zápase. Výsledkově se nejvíce dařilo Apče v singlu, kdy došla až do čtvrtfinále a na stejné místo se probojovali Pavel s Barčou v mixu a k medaili to nebylo vůbec daleko. Asi nejsilnější mně přišla výprava z Ruska, ale něco se přiučit dalo skoro všude. Naší asi největší slabinou je technika pohybu. Stále se nám nedaří být u míčku včas.

náš hotel

Během turnaje si klidně můžete na chvilku odběhnout se pokochat u moře :), je to 5 minut chůze.  I obě městečka jsou velice půvabná, většina domů je starších a mají takovou prima dovolenkovou atmosféru. Když k tomu přidám super polopenzi v hotelu musím konstatovat, že to byla velice povedená akce. 

Jsem moc rád, že když občas něco plácnu, např. “Hele, nechcete jet někdo do Chorvatska na turnaj?” tak se v oddíle najde pár bláznů, kteří se přidají. A já se pak nestačím divit, že do toho Chorvatska na turnaj fakt jedeme 🙂 Chlapi díky. Velké poděkovaní patři speciálně Pavlovi, který sehnal krásné auto, kam jsme se všichni pohodlně vešli a ještě to vše odřídil, ale i Liborovi, který se staral o komunikaci s pořadateli a to nebylo nejjednodušší :). Tak snad zase za rok :).

VýsledkyFotogalerie