Bronz z GPB U13 Praha Radotín pro Kryštofa

O víkendu 2.-3.6.2019 se v Praze Radotíně konal turnaj kategorie GPB U13. Za Pardubický oddíl se zúčastnila tradiční trojice hráčů Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Do smíšené čtyřhry naši hráči nastoupili v následujícím složení: Adélka s Davidem Křivkou z TJ Lanškroun, Martin s Violkou Hrubou z Badminton Akademie Olomouc a Kryštof s Maruškou Sogelovou z Badminton Akademie Olomouc. Díky svému nasazení měli naši hráči volné první kolo a do zápasů nastoupili až v kole druhém. Adélka s Davidem hned v prvním zápase narazili na dvojici Kristián Hašek a Jana Hnilicová ze Sokola Radotín Meteor Praha, kterým velice těsně nakonec po třísetové bitvě podlehli. Martin s Violkou měli více štěstí a postoupili do třetího kola, kde se utkali s dvojicí Ondra Kaplan z BK DDM Holice a Natálie Vránová z BK Arion Praha. Tuto dvojici Martin s Violkou již nedokázali porazit, ale nebyla to žádná ostuda, neboť se později ukázalo, že se Ondra s Natálkou stanou později finalisty. Nejlépe se ve smíšené čtyřhře dařilo Kryštofovi s Maruškou, kteří se poměrně jednoznačně probojovali až do semifinále, kde se utkali s pozdějšími vítězi Lukášem Thorem z Badminton Sharks Brno a Nelou Fliglovou z SK Brno Slatina. Naše dvojice v prvním setu nedokázala (snad díky zbytečnému respektu ze svých soupeřů) prosadit útočnou hru a vyvinout dostatečný tlak na své soupeře a tak v prvním setu prohrála. Druhý set měl však zcela jiný průběh a chyběl jen kousíček štěstí k získání druhého setu pro naši dvojici. Díky prohře tak naše dvojice získala „pouze“ bronzovou medaili.

Ve dvouhrách Adélka startovala opět až v druhém kole, kde narazila na budoucí finalistku Elišku Mikešovou z SK Badminton Český Krumlov. I přes veškerou snahu Adélka po dvou setech prohrála. Kluci také startovali až ve druhém kole. Martin se utkal s Radimem Urbanem z SK Hamr. Martin začal s chutí a první set poměrně hladce vyhrál. Bohužel se mu ve druhém setu dařilo o něco méně a druhý set velmi těsně prohrál. Třetí set byl také velice vyrovnaný, ale nakonec měl více štěstí soupeř. Kryštof si poměrně snadno ve druhém kole poradil s Denisem Pražákem z SK Badminton Český Krumlov. Ve třetím kole však narazil na Daniela Ryšánka ze Sokol Radotín Meteor Praha, který byl svým předvedeným výkonem nad jeho síly.

Ve čtyřhrách naši hráči opět začínali hru až v druhém kole. Adélka hrála s Luckou Tománkovou z SK Hamr. Adélka s Luckou poměrně snadno postoupili do čtvrtfinále, kde se utkali s dvojicí Nela Fenclová a Nikola Hrabcová z SK Prosek Praha. Tato dvojice však již byla nad jejich síly. Kryštof s Martinem se také poměrně snadno probojovali do čtvrtfinále. Ve čtvrtfinále se setkali s dvojicí Matěj Chovanec a Maxmilián Horák z Badminton Sharks Brno. Kluci v tomto zápase vsadili spíše na technickou hru, která se ukázala nedostatečně účinnou. Možná, že kdyby vsadili na útočnou hru, nebo alespoň na kombinaci obou typů her, tak mohl být výsledek jiný. Takto kluci těsně podlehli a do semifinále se neprobojovali. Stačil ale opravdu jen kousíček štěstí, nebo větší chuti zvítězit.

Konečný výsledek: dvě čtvrtfinále ve čtyřhrách a jedna bronzová medaile ve smíšené čtyřhře pro Kryštofa s Maruškou.

Za předvedené výkony všem zúčastněným děkujeme.

LJe

VýsledkyFotogalerie