Pět medailí z GPC U15 Praha Jeremi

Poslední turnaj GPC kategorie U15, před prázdninovou pauzou, proběhl v pražském Jeremi. V příjemném prostředí se na 11 kurtech utkalo 38 chlapců a 32 dívek. Z Pardubic vyrazili: Anetka Šverclová, Barča Kulhánková, Adam Burget a Vojta Havlíček. 

Anetka opět bojovala ze všech sil, ale los prvního kola byl docela těžký. Přesto i porážka s Vávrovou 14:21, 18:21 zasloužila pochvalu, byla k vidění spousta výměn, kde byla Anetka lepší hráčkou, bohužel stále nás trápí větší množství nevynucených chyb. V zápase o umístění si už v pohodě poradila s Evou Valouškovou 21:9, 21:7. 

Barča mohla na los naříkat ještě víc, protože do prvního kola singlu dostala hezky a bojovně hrající Paterovou. Nakonec se jí podařilo na tři sety vítězit. V kole druhém jí čekala Adéla Krejčí, která je určitě slabší hráčkou než Paterová, ale úplně jednoduché to také nebylo. V kole třetím se utkala s nasazenou dvojkou Treperovou. Ivana hraje opravdu hezký badminton, plný emocí a nasazení a poslední utkání s ní, Barča jednoznačně prohrála. Tentokrát Ivče chybělo trochu lepší soustředění na hru, toho Barča využila a v hezkém a dlouhém utkání zvítězila 18:21, 21:19, 21:18. Zde musím Báru pochválit, celý zápas byla koncentrovaná a nerozptylovala se vůbec ničím, tak nějak to má vypadat bez ohledu na skóre. V semifinále jí čekala nasazená trojka Knaislová. Bohužel zde už Barča neudržela nervy a sama sebe neustále rozhazovala. Takže porážka byla poměrně jasná, což je škoda, protože finále nebylo daleko. Je vidět, že v koncentraci při zápase se pomalu zlepšuje, ale jestliže chce vyhrávat, je nutné udržet soustředění celý turnaj. V mixu měli s Vojtou trochu štěstí, protože jejich protihráči nehráli zrovna nejlépe a to ani semifinálová dvojice Talent týmu Srnec/Koliášová, kterou porazili 21:16, 21:18. Ve finále na ně čekala dvojice Treperová/Brunc. Celá první polovina první setu byla poměrně jednoznačná a Barča s Vojtou vedli 15:10. Pak došlo k nějakému “vypnutí” a až do konce zápasu bohužel probuzení nepřišlo, takže se museli spokojit se stříbrnou medailí. V deblu už Barču trápila křeč v lýtku a první kole je čekaly nasazené jedničky. Nakonec z toho byl překvapivě třísetový zápas s porážkou 21:18 ve třetím setu, ale kvalita hry moc slavná nebyla, hlavně z pohledu nasazených jedniček.

Vojta v singlu prošel přes první kolo vcelku hladce, ale ve druhém ho čekal obranář Solar. Nakonec ho Vojta porazil ve třetím setu 21:18, ale stálo ho to velké množství psychických i fyzických sil. V semifinále narazil na Adama Srnce a bohužel prohrál poměrně hladce 19:21, 12:21. Určitě to nebyl zápas dle jeho představ. V deblu se dostal právě se Adamem do semifinále, kde narazili na oddílového kolegu Adama Burgeta se Šolarem z Hradce Králové a nakonec jim hladce podlehli ve dvou setech. 

Adam Burget, který s koncem poloviny sezóny nabírá neuvěřitelnou formu, ukázal především v singlu, že porazit se dá téměř každý. První kolo přešel přes Wimmera, v druhém narazil na velice šikovného Leciana. Adam zvítězil 21:13 ve třetím setu. Ve čtvrtfinále na něj čekal nasazený 3/4 Havránek. Adama ale moc nezajímalo, že je výše nasazený a neuvěřitelně přesnou a skoro bezchybnou hrou zvítězil ve dvou setech 21:19, 21:16, to byl velice kvalitní zápas. V semifinále svedl vyrovnaný zápas s Adamem Srncem, bohužel asi chybělo trochu více rozvahy a štěstíčka, tak přišla porážka  21:18, 22:20. Ve čtyřhře chlapců dokráčeli, až nečekaně hladce, s Ondrou Šolarem až do finále, kde prohráli ve dvou setech s dvojicí Cirók/Hrazdíra.

Celkově tedy vezeme do Pardubic dvě stříbrné, a tři bronzové medaile a to není vůbec špatné. Všem gratuluju a děkuji za reprezentaci oddílu i města. MaK.

VýsledkyFotogalerie