Zlato pro Martina s Kryštofem z GPC U13 z Olomouce.

V sobotu 2.11.2019 se v Olomouci konal turnaj GPC U13 v kategoriích jednotlivci a čtyřhry. Z Pardubic na turnaj vyrazila dvojice Martin Hykel a Kryštof Ježek. Jelikož se na turnaj přihlásil poměrně velký počet hráčů, a protože se kluci rozhodli pouze pro čtyřhru, domluvili jsme si alespoň trošku opožděný příjezd.

Vzhledem k velkému počtu hráčů a pouze pěti kurty k dispozici se hrály zápasy jednotlivců nejprve ve skupinách. Vítězové skupin pak postupovali do pavouka. Po odehrání základní části se cca o půl čtvrté začaly hrát čtyřhry.

Kluci začali hrát proti domácí dvojici Kurfürst-Hartl, kterou poměrně hladce porazili. Další zápasy už ale neměly být zdaleka tak snadné. Další dvě dvojice Dajčar-Nesvadba ze Šumperka a Kupec-Oswald z Orlové a Klimkovic byly nebezpečnými soupeři, ale Martin s Kryštofem na ně zvolili účinnou taktiku. Používali více technické údery než hrubou sílu a spolu se vzorným pohybem po kurtu, kdy nenechávali soupeři volné místo, nedali protihráčům šanci na vítězství a postoupili až do finále. Ve finále narazili na opět neznámou dvojici Hučík-Krawiec ze Slezského oddílu. Na tyto soupeře do té doby úspěšná taktika neplatila, jelikož měli velmi efektivní obranu a veškeré i opravdu pěkné dropy nebo křížné údery bez problému vybírali. Kluci si nechali poradit a změnili hru. Vsadili na Kryštofovy smeče a drajvy s velmi dobrou Martinovou podporou v obraně. Na tuto hru již soupeři nenašli účinnou obranu a tak naši kluci jednoznačně zvítězili a potvrdili tak roli nasazené jedničky.

Turnaj byl velmi přínosný tím, že kluci měli možnost poznat nové protihráče s poněkud odlišným způsobem hry a také poznatkem, že dokáží svou hru přizpůsobit tak, aby byla účinná a vedla k vítězství. Jelikož se herně dařilo, tak byla v našem týmu skvělá nálada a nepokazil ji ani poněkud pozdější závěr turnaje, který končil před osmou hodinou.

Za předvedené výkony patří klukům gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci oddílu.

LJe

Výsledkyfotogalerie