V Přerově nám to cinklo přesně devětkrát

GPC U17 Přerov 2019-12-07

Jeden z posledních letošních turnajů U17, kterých se naši hráči zúčastnili se konal v sobotu 7. prosince 2019 v Přerově. Počasí vysloveně přálo halovým sportům – přijížděli jsme po zasněžené cestě a plačtivé počasí nás neopustilo ani odpoledne.

Ve smíšených čtyřhrách se nám povedlo vyřadit výše nasazené hráče. Jarda Havlíček s Anetou Vašíčkovou se do finále dostali, když vyřadili jedničku Ondřeje Lubeníka a Barboru Helešicovou. Tomáš Urbanec s Denisou Valentovou na cestě do finále napřed vyřadili nasazenou dvojku Patrika Hrazdíru a Petru Benišovou a potom oddílové parťáky Vojtu Havlíčka a Barču Kulhánkovou. Finále pak bylo oddílovou záležitostí, kdy více umu a sehranosti projevili Jarda s Anetou. Na Tomáše a Denisu, pro které to byl historicky první společný zápas, zbylo druhé místo. Za zmínku stojí i to, že žádná naše dvojice neprohála s cízí 🙂 vyřadit jsme se museli sami :).

Chlapecké dvouhry byly snad nejnáročnější pro Jardu Havlíčka. V mixech hrál všechny zápasy na tři sety a to mu odebralo mnoho sil. I přesto dokázal vybojovat úžasné druhé místo. Do čtvrtfinále se pak probojovali Pavel Jeništa a Tomáš Urbanec. Vojta Havlíček měl smůlu na los a přes nasazenou dvojku se bohužel dál nedostal i když výkon to byl moc pěkný.

Z dívek úspěchy slavila Denisa Valentová, která vyřadila Helešicovou a pak i nasazenou jedničku, Barboru Hořanskou, a nakonec skončila na krásném třetím místě. Barča po prvním vyhraném zápase předvedla velice slušný druhý set (měla dva setboly) s aktuálná českou čtyřkou U15 Péťou Benišovou, která nakonec celý turnaj vyhrála. Aneta Vašíčková bojovala také velice statečně, ale stejně jako Barča skončila ve čtvrtfinále.

Ve čtyřhře jsme měli dva chlapecké páry, Tomáše s Jardou a Pavla s Vojtou. A obě dvojice prošly celým turnajem až do konce. Jarda s Tomášem nakonec projevili více herních zkušeností a odvezli si zlatý pohár. Ve čtyřhře si zahrály i naše dívky. Aneta Vašíčková si zahrála s Terezou Cirókovou a umístily se na třetím místě, když podlehly Denise s Barčou. Ty si spolu zahrály po delší přestávce a nakonec vybojovaly stříbro.

Všem gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci.

Fotogalerie | Výsledky