Zlato a stříbro z 1. kola Talent ligy družstev U13!

V sobotu 11.1.2019 se v Rychnově nad Kněžnou konalo první kolo letošního ročníku Talent ligy družstev v kategorii U13. Do Rychnova z Pardubic vyrazily letos dvě družstva. Družstvo „A“ ve složení Adélka Fridrichová, Adélka Urbancová, Martin Hykel a Kryštof Ježek. Družstvo „B“ ve složení Eliška Dufková, Lucka Stočková, Honza Stružka a Vojta Kubát.

Celkem se do prvního kola přihlásilo devět družstev, které byly podle bodů na žebříčku rozděleni do dvou lig. Do první ligy byly zařazena družstva: Sportcentrum Nové Město nad Metují, Badminton Rychnov nad Kněžnou „A“, TJ Montas Hradec Králové, 1.BK Šumperk „A“ a TJ Sokol Polabiny Pardubice „A“. Druhou ligu pak tvořila družstva: Mix team, TJ Sokol Polabiny Pardubice „B“, Badminton Rychnov nad Kněžnou „B“ a 1.BK Šumperk „B“. Z uvedených názvů oddílů vyplývá, že se tentokráte do Rychnova sjela velmi silná konkurence a oba naše týmy musely zápasy odehrát s plným nasazením. Tým „A“ hrál v odzkoušeném složení z minulého ročníku s novou posilou Adélkou Urbancovou, jejíž hra byla pro její tým příjemným překvapením. Všichni hráli s nasazením a dobrou náladou, a tak postupně poráželi všechny své zdatné soupeře a jednoznačně si došli až pro vítězství v první lize.

Druhý náš tým měl sice o jednoho soupeře méně, ale zase hrál jednotlivé sety do více bodů, takže si všichni dostatečně zahráli. I jim se v soutěži dařilo a málem následovali své starší kolegy v konečném umístění. Nakonec ale díky jedné prohře skončili na druhém místě druhé ligy.

Myslím si, že konečné výsledky jsou příjemným překvapením, jelikož jsme s nimi po zveřejnění soupisky zcela nepočítali. Všem zúčastněným patří pochvala za předvedené výkony a poděkování za dosažené výsledky.

LJe

fotogalerie