Výhra a remíza v 1. lize dospělých

Aktuální sezóna 1. celostátní ligy – východní skupiny nezačala pro pardubické těmi nejlepšími výsledky a proto, na rozdíl od té předešlé sezóny, náš výběr nefiguruje na nejvyšších příčkách, ale tak už to někdy bývá. Vylepšit tuto bilanci bylo možno v neděli 19.1.2020 v pardubické univerzitní hale – hostili jsme 3. kolo a tím pádem kolo poslední před začátkem play-off respektive play-down. Našimi soupeři byly B – týmy Klimkovic a MU Brno.

S Klimkovicemi jsme uhráli remízu 4:4, přičemž chybělo jen málo a mohla to být výhra – nejblíže obratu bylo ve druhé čtyřhře mužů kdy Adam s Davidem těsně nestačili páru Somerlík/Horák. Výsledkovou bilanci si naši zástupci vylepšili v utkání s Brnem – 7:1 pro Pardubice vypadá sice jako snadná výhra, ale pět zápasů z osmi se hrálo na tři sety a i ostatní mače nekončily jasnými výsledky. Na druhou stranu jsme vlastně byli dva míčky od výhry 8:0… záleží jen na úhlu pohledu…
Jak se tyto dva výsledky projeví na celkovém pořadí po základní části? Bohužel to nejspíš dopadlo jen velmi těsně – vinou počtu prohraných setů zůstávají Pardubice ve skupině Play Off Down – družstvo Českého Těšína na tom bylo v těchto kritériích lépe.

Poděkování za bojovné výkony zaslouží hráčská sestava: T. Skála, M. Grund, A. Ehm, K. Valentová, M. Ehm, D. Horáček, R. Bártová, M. Hamáček, P. Krpatová, J. Skřivan a současně i domácí pořadatelský tým. A přejeme hodně štěstí v dalších bojích!

Martin J.

výsledky | fotogalerie