Zlato a bronz z GPB U13 v Karlových Varech!

V sobotu 29.2.2020 se v Karlových Varech konal turnaj GPB v kategorii U13. Pardubický oddíl na tomto turnaji reprezentovala dvojice hráčů Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Ve smíšené čtyřhře kluci startovali ve složení: Martin a Jindřiška Andělová (Sportovní centrum Nové Město nad Metují), Kryštof a Adéla Turoňová (Sokol Radotín Meteor Praha). Pro Martina s Jindřiškou to byl první společný turnaj. Los jim bohužel nepřál, a tak hned v prvním zápase narazili na dvojici Ryšánek – Hnilicová. V prvním setu Martin s Jindřiškou byly pro své protihráče vyrovnanými soupeři, ale nakonec podlehli těsně 21:19. Ve druhém setu se dařilo o něco méně, a tak se z vítězství radovali soupeři. Kryštof s Adélkou potvrdili to, že byli nasazenými trojkami a po třech jednoznačných vítězstvích se postupně probojovali až do semifinále. Během hry se výborně doplňovali a jejich útočná hra slavila úspěch. Pořadatelé vyhlásili, že se semifinále mixu bude hrát ještě v sobotu, ale vzhledem k pokročilejší době a náročnosti zápasů se všichni semifinalisté a jejich zástupci dohodli na odložení semifinálových zápasů na neděli. V neděli začali Kryštof s Adélkou hrát proti nasazené dvojce Titěra – Mikešová. První set vyzněl jednoznačně pro naši dvojici. Ve druhém setu se na naší straně ubralo na útočnosti hry a také se více chybovalo, což vedlo k poměrně výrazné prohře. Do třetího setu se Kryštofovi a Adélce podařilo zkoncentrovat síly a prosadit opět svoji útočnou hru, a tak nakonec třetí set dopadl jednoznačně v náš prospěch se skóre 21:10. Finále si Kryštof s Adélou zahráli proti žebříčkové i nasazené jedničce Thor – Osičková. Tentokráte se naše dvojice soupeřů nezalekla a výrazným výsledkem 21:14 a 21:16 zaslouženě zvítězila a získala zlatou medaili.

V jednotlivcích Martin začal výhrou, když po úvodním těžkém setu (22:20) přidal druhý, tentokráte zcela jednoznačný set v jeho prospěch (21:9). V dalším zápase Martin narazil na pátého nasazeného hráče, kterému podlehl. Kryštof neměl štěstí na los hned v prvním kole, jelikož narazil na Jakuba Klokana, který všechny ostatní hráče výrazně převyšoval svou výškou, a který se později stal vítězem turnaje. I přes Kryštofovu snahu skončil zápas ve prospěch soupeře s výsledkem 21:18 a 21:15.

Ve čtyřhře měli kluci na počátku trochu štěstí, protože kvůli zranění jednoho z protihráčů postoupili přímo do čtvrtfinále. Do semifinále se pak probojovali velmi výrazným skóre 21:7 a 21:11. V semifinále narazili na nasazenou jedničku Coufal – Titěra, se kterou po velmi vyrovnaném a zdlouhavém zápase těsně prohráli po setech 23:21 a 21:17 a získali tak bronzovou medaili.

Závěrečný výsledek: Zlatá pro Kryštofa v mixu a bronzová pro Martina s Kryštofem v deblu. Za předvedený výkon patří oběma klukům poděkování za dosažené úspěchy i za reprezentaci oddílu.

LJe

FotogalerieVýsledky