Dvě stříbrné a dvě bronzové z OP U13 v Holicích.

V neděli 30.8.2020 se v Holicích konal oblastní přebor v kategorii U13. Na turnaj z Pardubic tentokráte vyrazila početnější skupinka hráčů: Adélka Urbancová, Eliška Dufková, Lucka Stočková, Martin Hykel, Kryštof Ježek a Honzík Stružka.

Holický turnaj měl dvě prvenství. Za prvé byl po dlouhé době jedním z prvních bodovaných turnajů v oblasti a za druhé byl prvním turnajem oblasti, který navštívil nově zvolený předseda Českého badmintonového svazu Petr Koukal. Návštěva nového předsedy neunikla pozornosti zúčastněných hráčů ani jejich doprovodu, a tak o fotografování s jedním z nejznámějších českých badmintonistů a rozdávání autogramů nebyla nouze.

Turnaj tradičně začal smíšenou čtyřhrou, ve které naše barvy hájily tyto dvojice: Honza s Eliškou, Martin s Luckou a Kryštof s Adélkou. Ve smíšené čtyřhře se nejlépe dařilo Adélce s Kryštofem, kteří si vybojovali bronzovou medaili.

V jednotlivcích se z našich hráček nejvíce dařilo Elišce, která se probojovala do čtvrtfinále, kde podlehla budoucí finalistce Adéle Vrzáčkové z Nového Města nad Metují. Z našich hráčů se podařilo Martinovi probojovat do semifinále, kde jej zastavil budoucí vítěz. Běžně by to stačilo na bronzovou medaili, ale tentokráte se hrálo ve všech disciplínách o pořadí. V zápase o bronz se však nakonec Martinovi nepodařilo zvítězit. Nejúspěšnějším naším hráčem v jednotlivcích se tak stal Kryštof, který se probojoval do finále, kde získal stříbrnou medaili, když podlehl Lukášovi Patzákovi z Nového Města nad Metují.

Nejúspěšnější disciplínou pro naše barvy byla čtyřhra. Adélka s Eliškou postoupli do semifinále po výhře nad Luckou a její spoluhráčkou. V třísetové bitvě o pořadí pak Adélka s Eliškou zvítězili a získali bronzovou medaili. Martin s Kryštofem poměrně snadno postoupili do finále, kde svedli třísetový poměrně dlouhý zápas s dvojicí Lukáš Patzák (NMnM) a Daniel Čada (RnK). Úspěšnější byli soupeři, a tak Martin s Kryštofem nakonec získali stříbrnou medaili.

Celkový výsledek dvě stříbrné a dvě bronzové medaile pro naše hráče jsou hezkým začátkem druhé části letošní herní sezóny. Za snahu a dosažené výsledky patří všem zúčastněným pochvala a poděkování.

LJe

FotogalerieVýsledky