Zlatá Lucka na GPA v Benátkách n. J.

28. – 30. 8. 2020 proběhl již 25. ročník tradičního GPA v Benátkách nad Jizerou a současně i první turnaj po dlouhém koronašílenství  za početné účasti našich hráčů jmenovitě: Lucka, Pája, Káťa, Matěj, Míša G., Míša H., Tom, Péťa a Áďa.

Z páteční pánské singlové kvalifikace prošel do hlavní soutěže pouze Míša H., který porazil Péťu. A to nebyl jediný pardubický souboj. Tom ještě vyřadil Adama a pak podlehl M. Hubáčkovi z pražského Meteoru. V kvalifikaci mixu Péťa prohrál společně se Sárou Schafferovou proti pozdějším finalistům Janáčkovi a Maixnerové.

V pátek proběhly i první dvě kola mixů hlavní soutěže, kde se našim párům, Adamovi s Kačkou a Matějovi s Pájou, nedařilo, a podlehli svým soupeřům shodně ve 2 setech. Do sobotních mixů se už dostala jen Lucka s Kulíškem, kdy si svým cenným vítězstvím nad Šelongem a Van Copenolle zařídili nedělní semifinálovou účast.

Na sobotní singly nastoupili kluci proti silným soupeřům. Míšovi G. se podařilo zahrát vyrovnaný výsledek s Morávkem, ale bohužel to na vítězství nestačilo. Matěj a Michal H. podlehli protihráčům v prvním kole stejně jako Míša G..

V deblech vystavili Péťovi s Markem Dostálem stopku už ve druhém kole po pěkném třísetovém zápase Tom s Matějem. Ti pak těsně ve třech setech prohráli o postup do semifinále s vicemistry republiky Holubem a Hubáčkem. Michal H. s Kubou Skřivanem se umístili shodně na 5. – 8. místě.  Adam s Jiřím Derkou ukončili svoji účast v turnaji krásným zápasem proti Brázdovi a Dostálovi.

 V dámské čtyřhře Kačka se Soňou prošly bez problémů prvním kolem. Ve čtvrtfinále ale narazily na favorizovaný pár Lajdová, Šikalová, kde po krásném třístovém zápase bohužel prohrály.

Právě Lajdová se Šikalovou potrápily v nedělním semifinále i Páju s Terkou Kobylákovou a vyřadily je. Poté co Lucka s Kačkou Zuzákovou porazily neskutečným způsobem nasazené jedničky turnaje Bášovou a Fuchsovou, si v semifinále troufly i na přemožitelky našich holek. Po další třísetové bitvě Lucka s Kačkou Zuzákovou poprvé poráží Lajdovou a Šikalovou a odnáší si z turnaje deblové zlato, které je o to cennější, jaké soupeřky na své cestě překonaly!!!

Druhá medaile Lucky, tentokrát bronzové barvy, patří za mix s Vítkem Kulíškem – ti prohráli až v semifinále s Janáčkem a Maixnerovou ve třech setech po napínavém a dlouhém zápase v poměru 25:23 20:22 25:27.

Všem gratulujeme a děkujeme za reprezentaci našeho oddílu .

PK  

výsledky