Další sbírka medailí z GPA U19

Hradec Králové hostil 5. a 6.9.2020 další turnaj nejvyšší kategorie GPA pro starší dorostence. V sobotu se hrálo v kuklenské školní hale, nedělní boje probíhaly v hale Montasu. Nedlouhý přesun o pár kilometrů severněji absolvovali Adam Ehm, Káťa Valentová, Lucka Krpatová, Petr Janoušek a Áňa Všetečková. A jak se jim po dlouhé turnajové absenci dařilo?

Anička alespoň ve dvouhře po dosáhla jedné výhry, dál už to ale nešlo, přece jen pohyb po kurtu ji nejen na takto velkých turnajích handicapuje. V párovkách pak nepřešla přes první kolo.

Petra očekával těžký los pro obě čtyřhry, nicméně chybělo jen málo a mohl pomýšlet na lepší umístění. V deblu byli s Markem Dostálem jen kousek od výhry nad dvojkami Tadeáš Brázda/Martin Dostál a podobně i v mixu s Luckou chyběl jen krůček k finále, kdy velmi těsně podlehli nasazeným jedničkám (Brázda/Chadimová). Bronzová medaile z mixu je tedy skvělá a současně trochu hořká vzhledem k vývoji zápasů.

Adam se v singlu trochu trápil, všechno si však vynahradil v mixu a hlavně v deblu. V mixu s Káťou brali bronz, když podlehli v semifinále pozdějším – a trochu překvapivým – vítězům (Šulc/Šilhavá). Ve čtyřhře s Jiřím Derkou po strhujícím a těsném finále získali zlatou medaili!

Káťa si po zmíněném bronzu z mixu s Adamem ještě vylepšila skóre, když ve čtyřhře se Soňou Hořínkovou vytěžila z hladkého postupu turnajovým pavoukem stříbro a tudíž řádnou porci bodů do žebříčku. Vítězství ve finále ale bylo jen kousek. To pro sebe získala Lucka, když v páru s Kačkou Mikelovou těsně zvítězily, 21:19 ve třetím setu. Lucka si tak, stejně jako Adam, odváží zlatou medaili a k tomu již zmíněný bronz z mixu!

Ke skvělým výsledkům pomohla i osobní pomoc Michala Grunda, Matěje Ehma i Kuby Skřivana, kteří přispívali cennými radami a mentální podporou. Protože čtyři z pěti našich zástupců přivezlo domů aspoň jednu medaili, byla výprava určitě úspěšná! Všem zmíněným patří dík a gratulace k dosaženým výsledkům.

Martin J.

výsledky | fotogalerie