Kompletní sada medailí z GPC U15 v Rychnově nad Kněžnou!

Ve státní svátek 28.10.2021 se v Rychnově nad Kněžnou konal turnaj GPC U15. I když byl státní svátek, dorazil do Rychnova poměrně velký počet hráčů a hráček v celkovém počtu 44. Pardubický oddíl na turnaji reprezentovala trojice hráčů: Adélka Fridrichová, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Počátečních zápasů v mixu se naši hráči nezúčastnili, protože naše partnerky neměly právo účasti z důvodu jejich postavení na průběžném žebříčku. Adélka díky osmému místu a Lucka Tománková z Hamru díky třetímu místu.

Na singlové zápasy jsme si tedy museli počkat až do poledne, protože se nejdříve dohrávala všechna kola mixu. Adélka jakožto nasazená trojka začínala ve druhém kole proti Kláře Gerbelové z SK Prosek Praha. Bohužel v souboji byla úspěšnější soupeřka a Adélka do čtvrtfinále nepostoupila. Pravděpodobně by stačilo trošku zlepšit pohyb po kurtu, který by dodal i potřebnou jistotu v těžkých úderech. Martin jako nasazená pětka ze druhého kola snadno postoupil do čtvrtfinále, kde narazil na nasazenou jedničku, domácího Dana Čadu. Setkali se tak dva spíše techničtí hráči. Zápas byl chvílemi velmi vyrovnaný, ale nakonec více sil měl soupeř. Kryštof se po vítězství nad nasazenou trojkou Petrem Břízou z SK Prosek a následně po vítězství nad nasazenou pětkou Vojtěchem Šústalem z TJ Orlová -Lutyně probojoval do semifinále. V semifinále se utkal s Davidem Křivkou z TJ Lanškroun. O Davidovi víme, že je velmi houževnatý a že nevzdá ani jeden míč. První set byl velmi vyrovnaný a za stavu 21:18 skončil ve prospěch Davida. Ve druhém setu již Kryštofa dostihl jeho momentální zdravotní handicap a nedokázal již zápas otočit. Výsledkem je tak bronzová medaile pro Kryštofa.

V deblu hrála Adélka s Luckou Tománkovou z SK Hamr. Naše dvojice jako nasazená jednička snadno postoupila do semifinále, kde se utkala s nasazenou trojkou Violou Hrubou a Marií Sogelovou z Olomouce. Byl to hodně vyrovnaný zápas, ale nakonec po třech setech zvítězila naše dvojice. Finále s nasazenou dvojkou Klárou Gerbelovou a Štěpánkou Nýdrlovou z SK Prosek bylo úspěšnější pro soupeřky a naše dvojice tak získala stříbrnou medaili.

Martin s Kryštofem se jako nasazené jedničky poměrně jednoznačně probojovali do finále, kde se měli utkat s nasazenou dvojkou Šimon Klecer a Vojtěch Šústal. Když jsme viděli průběh zápasu našich soupeřů při jejich postupu do finále, věděli jsme, že jsou velmi silní soupeři. Rozhodli jsme se tedy vsadit na útočnou hru. Kryštof měl za úkol smečovat vše, co půjde zasmečovat a Martin měl na starosti případně vrácené míče. Tato taktika zafungovala a soupeř se v podstatě nedostal k útoku a jen se bránil. Výsledek nakonec vyzněl jednoznačně v náš prospěch a kluci získali zlatou medaili.

Z turnaje si naši hráči odvezli bronz za Kryštofův singl, stříbro za debl Adélky s Luckou a zlato za debl Martina s Kryštofem. Byl to poměrně náročný a velmi dlouhý turnaj, který končil před osmou hodinou večer. Vše ale vyvážil zisk kompletní sady medailí. Za předvedené výkony a dobrou reprezentaci oddílu patří všem hráčům poděkování. LJe

Výsledky | Fotky