Návrat k MČR U17 2022 – titul Mistra ČR pro Adama a Vojtu!

S příchodem roku nového se ještě ohlédneme za úspěchy našich hráčů, kterých dosáhli na MČR U17. O víkendu 17. 12. -18. 12. 2022 se uskutečnilo v brněnské Slatině, Mistrovství České republiky kategorie U17 kam se díky přímým postům i oblastní nominaci vypravilo hned osm Pardubáků, a to Adam Burget, Adéla Fridrichová, Vojtěch Havlíček, Kryštof Ježek, Ondřej Kaplan, Barbora Kulhánková, Aneta Šverclová a Denisa Valentová.

Báru s Denisou už doma hřál deblový bronz z MČR U19 a tak nebylo třeba se o posledním předvánočním víkendu příliš honit za dalšími cennými kovy. Holky tentokrát skončily ve čtvrtfinále, a to shodně v obou párových disciplínách – v mixu po boku Ondry Kaplana, resp. Ondry Šolara. Pořád to však znamená nejlepší osmičku na MČR.

Ve dvouhře chlapců zaskočil nasazeného Adama Burgeta ve 2. kole M. Havlíček z Komety Brno, kterému podlehl ve třech setech, a tak si medailovou chuť musel Adam spravit v párových disciplínách. 

V mixu při něm stálo i trochu toho štěstí na los, když po dvou tříseťácích jim semifinálový zápas vzdali soupeři Čepela/Osladilová. S parťačkou Ivanou Treperovou to Adam nakonec dotáhl na krásné stříbro, když nestačili ve dvou setech jen na týmového kolegu Vojtěcha Havlíčka v páru s Kateřinou Koliášovou. Vojta i přes návrat po zranění naplnil roli turnajové jedničky v této disciplíně a po zásluze a finálovém výsledku 21:18 a 21:17 si z Xareny odvezl titul. 

Turnaj pak zakončil Adam po boku hradeckého Ondřeje Šolara zlatem v deblu, a to dominantním stylem „start-cíl“, když cestou k titulu neztratili ani set. Ve stejné disciplíně bral Vojta bronz společně s Adamem Srncem.

Vojtovi a Adamovi gratulujeme k titulům Mistrů ČR a všem hráčům děkujeme za reprezentaci oddílu a města.

Třešničkou na dortu je pak už jen fakt, že Adam Burget zakončil zlatým hattrickem kariéru v kategorii U17, tedy na 1. místě celostátního žebříčku ve všech třech kategoriích!

-LiLi- / VB

výsledky | fotogalerie