Benátky Masters 2022 s pardubickou účastí

V posledním týdnu uplynulého roku se v Benátkách nad Jizerou konala exhibice Benátky MASTERS 2022. Celkově to byl již šestý ročník pro kategorii dospělých a současně druhý ročník Benátky MASTERS Junior 2022.

Na pozvání předsedy benáteckého klubu a zároveň současného předsedy Českého badmintonového svazu Petra Martince, byli z našeho oddílu pozváni Jan Stružka (U13) a Adam Burget (U17). Každý z pozvaných hráčů a hráček odehrál jeden singlový zápas.

Honza, který obdržel pozvánku dodatečně za nemocného Františka Vrchotického svůj duel s Karlem Vahalíkem (Brno Slatina) dovedl do vítězného konce. Adam podlehl ve vyrovnaném duelu Marku Čepelovi (Astra Praha), kdy hlavně první set byl ze strany obou aktérů velice povedený.

Po odehraných singlech následovala pro diváky atraktivní badmintonová štafeta do 99 bodů. Zde byl úspěšnější Adamův tým a tak oba naši borci ochutnali vítězství i prohru ve velmi příjemném sportovním odpoledni. Škoda jen, že povedené sportovní akci chyběla větší divácká kulisa, kterou by si všichni hráči za předvedené výkony zasloužili.

Oběma hráčům patří velký dík za reprezentaci našeho oddílu a města Pardubic.

VB

článek s výsledky na stránkách pořádajícího oddílu