Lednové třináctky a sedmnáctky na Moravě

Na pravidelný badmintonový trip na Jižní Moravu vyrazila 14. 1. 2023 skupina pardubických hráčů a hráček s vazbami na spoluhráče z brněnského SKP Kometa Brno – celkem dorazilo 5 kousků.

GPC U13

V mladší kategorii startovala jediná Pardubačka – Domča Dufková a nebyla to žádná hitparáda. Nejprve v mixu s T. Kudlákem (Olomouc) prohráli ve čtvrtfinále na 3 sety. V singlu opět čtvrtfinále na 3 sety a prohra 20:22 v tom rozhodujícím. Perličkou byl „osobní rekord“ v počtu zkažených servisů – cca 16 za zápas je fakt hodně… Jedinou medaili získala v deblu s A. Královou (Brno), když v semifinále to byla potřetí prohra na 3 sety – BRONZ. Polehčující okolností byly malé zkušenosti párových partnerů – oba hráli své první turnaje. Singl si bohužel pokazila sama. Naštěstí si Domča singlovou reputaci napravila o den později na domácím turnaji v Pardubicích – není každý den posvícení.

GPC U17

V hlavní kategorii jsme měli 4 zástupce a ti si nevedli vůbec špatně – 5 medailí je super počin!

Vylepšit si postavení v žebříčku přijela „patnáctka“ Eliška Dufková a nebylo to zlé. Mix byl tak trochu na rozehrání s J. Paulíkem (Brno) – bohužel konec ve čtvrtfinále na raketách K. Ježka a jeho partnerky (pozdějších vítězů). V singlu došla Elza až do semifinále kde skončila opět na štítě pozdější vítězky a brala BRONZ. V deblu s M. Fedorkovou (Brno) přišla porážka v semifinále na 3 sety – za stavu 1:0 a 19:19 tam byla malinko křivdička, ale to se stává…další BRONZ.

Další do party byl taktéž „patnáctka“ Honza Stružka, který nastoupil s novým účesem alá Šmoula, Avatar, houbička na nádobí 😉 V mixu se s M. Fedorkovou drželi celý první set, ale nakonec ve 2. kole padli. V singlu pak jen těžko odolával o tři roky staršímu a většímu soupeři, ale první body do U17 jsou doma. V deblu s druhým „Avatarem“ J. Paulíkem měli těžký los – s Pardubáky (Ježek/Hykel) a pozdějšími vítězi neměli velkou šanci na úspěch.

Martin Hykel si ráno přispal a mixa vynechal. V singlu prošel do čtvrtfinále, kde mu byla soupeřem nasazená jednička a pozdější vítěz. Martin se ctí uhrál v každém setu 12 bodů. Chuť si ale spravil ve své hlavní disciplíně – deblu. S Kryštofem postupně „pořešili“ všechny dvojice a zaslouženě brali ZLATO!

Králem celého turnaje se stal náš Kryštof Ježek! 3 disciplíny = 3 medaile! V mixu s J. Konigovou (Brno) to byla krasojízda a ZLATÁ odměna. V singlu to nebylo o moc horší, když v semifinále překonal nasazenou dvojku i drobné zranění. Ve finále proti nasazenému hráči No.1 to byl tříseťák a těsná porážka – STŘÍBRO!  V deblu pak kluci (Kryštof s Martinem) ani nebyli nasazení – o to větším překvapením (možná trochu i pro ně samotné) byla již zmíněná krasojízda, po které za sebou nechali všechny soupeře, včetně obou nejvýše nasazených dvojic. Pokaždé stačily jen 2 sety a kluci předvedli, že i v nové kategorii U17 to půjde – ZLATO!

Suma sumárum – „výlet za teplem“ se podařil – 6 medailí je toho důkazem. Slušná reprezentace oddílu – gratulujeme! Kluky teď o víkendu čeká GPA U17 v „Hradubicích“ – držíme palce!

PD

výsledky | fotogalerie