Na Skalce je vždy legrace… aneb pražský dvojturnaj GPD U13 a U17

V tvrdé konkurenci domácího GPA U19 se odehrály i další turnaje a jedním z nich byla i „Déčka“ v Praze na Skalce 19. 2. 2023, kde je vždy veselo…

Ruku na srdce – na „déčkách“ se sice žádná velká díra do světa udělat nedá, ale i tak do Prahy na GPD U13 +U17 vyrazily Dufkovic holky pro další turnajové zkušenosti.

V rámci tréninku si Eliška odskočila do starší kategorie U17 – v mixu se Šimonem Soukupem z Hamru nepoznali přemožitele a došli si pro první zlato (Šimon nakonec zkompletoval zlatý hattrick). V singlu prošla do finále, kde si to na férovku rozdala se svojí deblovou partnerkou Míšou Fedorkovou z Komety. Holky dostaly jasné pokyny si zápas užít a před debly se příliš neutahat – nepochopily…. Mydlily se jako o život, a v těsných koncovkách obou setů (23:21 a 22:20) byla šťastnější Míša; Elza brala stříbro. V deblu si holky namazaly pražské sedmnáctky na chleba a bez většího odporu si urvaly další zlato. Obě domů jely se třemi medailemi.

Dominika jela do Práglu původně jen na singl (párovky hrát z důvodu postavení na žebříčku nemohla). Náhoda tomu chtěla, že si nakonec ve svých deseti letech zkusila i mix v kategorii U17! A co víc – díky chybě v Matrixu Dominice zřejmě systém přičetl její mixové body z U13 a svého starší partnera „vytáhnula“ až do nasazené čtyřky a v pavouku rovnou do čtvrtfinále. Nastala tak první raritní situace, kdy obě ségry Dufkovi byly v mixu U17 v pozicích nasazených hráček! Byla z toho sice porážka, ale dalším paradoxem byla skutečnost, že lepším z mixové dvojice byla Domča… Pak už konečně naskočila do singlu a po třech zápasech šla do finále proti Fedorkové z Komety…..ne, to není chyba – Fedorková Karolína! 

Na Skalce se v neděli hrály dvě finále singlu a obě měly stejné obsazení – Dufková vs. Fedorková a hlavu z toho měl zamotanou i hlavní rozhodčí! A aby to bylo fér, tak tentokrát byla veselejší Dufková – Dominika a brala zlatou za singl U13.

V dívčích kategoriích si odvezly holky Dufkovi tři zlaté a jednu stříbrnou medaili a hlavně spoustu vtipných vzpomínek. Společná účast v mixu U17 a dvojité finále singlů ve složení Dufková – Fedorková se asi jen tak opakovat nebude! Snad jedině zase na Skalce….

PD 

výsledky | fotogalerie