GPA U13 Pardubice

O uplynulém víkendu pořádal náš oddíl další velký celostátní turnaj. Tentokrát to bylo GPA pro mladší žáky – hráče kategorie U13. 

Do tohoto turnaje nastoupili i čtyři hráči našeho oddílu. Již pravidelné účastnice „velkých“ turnajů Valča Burgetová, Domča Dufková a také nováčci na GPA, Jirka Holeček a Kačka Pištorová, kteří využili divokých karet.

Do turnaje šli naši hráči bez velkého tlaku a spíše s cílem posbírat další cenné zkušenosti. Jirka s Domčou jsou v kategorii U13 teprve tři měsíce a Valča s Kačkou dokonce patří ještě do U11! To se projevilo zejména v singlech, kde do druhého kola prošla pouze Valča ze souboje s Elou Ševelovou a ostatní podlehli hned na začátku starším a zkušenějším soupeřům.

V mixech se nám dařilo lépe. Kačka s Jirkou přes první kolo neprošli, ale určitě to pro ně byla zajímavá zkušenost – rozhodně ostudu neudělali a bojovali až do konce. Valča s Lukášem Klapalem zvládnuli první kolo a až ve druhém nestačili na Jihočeskou dvojici. Domča s Tobiasem Pajerem urvali tříseťák jako na houpačce s Brňáky, aby následně dostali tvrdou lekci od pozdějších šampiónů z Prahy.

V deblu spojil Jirka síly s Petrem Jelínkem a v druhém setu souboje s kluky z Hané předvedli pěkné drama, ale na postup dál to nebylo.

Holky měly neskutečnou smůlu na los – to si ještě „někdo“ zodpoví… Kačka hrála se Stelou Kuntovou až z Aše a na rozkoukání vyfasovaly nasazené jedničky – byl z toho sice výprask, ale bez slziček, takže se ctí. Valča s Terkou Štěrbovou si o moc nepolepšily – nasazené dvojky a pozdější šampionky z Proseka překvapení nepřipustily. „Nejlépe“ dopadla Domča s Dorkou Kastnerovou, když šly „jen“ na nasazené trojky a pozdější finalistky. Nadějně rozehraný první set ztratily 20:22 a pak už jim ujel vlak.

I když to našim mláďatům tentokrát necinknulo, tak není zač se stydět a opět byl na všech vidět výkonnostní posun – hlavně se z nikoho nepod*lali a hezky reprezentovali náš klub.

Velké poděkování pak patří celému organizačnímu týmu = všem pomocníkům, organizátorům a rozhodčím, kteří se na přípravě a hladkém průběhu turnaje podíleli!!! Halu jsme měli pronajatou do neděle 14:00 a to se povedlo „vytěžit“ na 100%… Poslední zápas končil v čase 13:57 a závěrečné vyhlášení medailistů muselo proběhnout v předsálí sportovní haly!

PD

Výsledky | Fotogalerie