Návrat k turnajům ze závěru roku 2023

Na začátku prosince (2. 12. 2023) jsme v Pardubicích připravili oblíbený dětský turnaj v minibadmintonu (U9/U11) a k tomu si ještě zahrály „třináctky“ svůj bodovaný turnaj ve dvouhrách = celkem 59 hráčů! Naší snahou na těchto turnajích je vždy, aby si všichni dostatečně zahráli – mnozí hráči do jedenácti let se ale nespokojují s jednou kategorií a hrají rovnou i tu starší… Domácích hráčů bylo dohromady 18, což je paráda! Turnajové zkušenosti se jinde natrénovat nedají. V mladších kategoriích dostali medaile pardubičtí Laura Andrýsová, Ema Pilnáčková, Vendelín Čermák a Kuba Kořínek. V GPC U13 zabodovaly Valerka Burgetová, když turnaj vyhrála a Domča Dufková, která o skóre skončila třetí.

výsledky U9/U11/GPC U13


Náš oddíl také pořádal 17. 12. 2023 dvojturnaj OP U13/U17, a aby toho nebylo málo, tak ještě hostil další kolo 1. ligy dospělých, východní skupiny.

V kategorii mladších žáků si zlatou medaili a titul oblastní přebornice vybojovala Laura Andrýsová (dívčí čtyřhra). Další medaile sbírali Jirka Holeček, Dominika Dufková, Valerka Burgetová a Míša Pačesný.
Mezi mladšími dorostenci zabodovali nejlépe Kryštof Ježek a Eliška Dufková druhými místy. Bronz kromě Elišky si ještě zajistil Vojta Kubát v mixu. Gratulujeme!

výsledky U13 / U17


Dospěláci odehráli zmíněné druhé kolo 1. ligy, východní skupiny. Kromě domácích dorazily do pardubické haly ještě týmy TJ Montas Hradec Králové a TJ Sokol Klimkovice B. Pardubičtí sahali v obou utkáních dokonce po „plném“ vítězství za čtyři body, nakonec v dramatické koncovky třetích setů získal soupeř. To znamená dvojité vítězství 6:2, což je samozřejmě parádní výsledek. Děkujeme.

výsledky 1. ligy


Juniorská reprezentace odjela na konci listopadu 2023 k pobřeží Atlantiku, konkrétně do Portugalska. Mezi členy tohoto výběru patřili i Vojta Havlíček a Adam Burget. Mezinárodní turnaj Portugal Junior International přivítal velmi slušnou konkurenci a naši se v ní neztratili. Z výsledků vyčteme mimo jiné, že Vojtova cesta v deblu skončila před branami čtvrtfinále a Adamovi se dařilo hlavně ve dvouhře: Dvě vítězství nad švédským a francouzským soupeřem, což je pěkný výsledek!

výsledky Portugal Junior International


… a nakonec návrat k juniorskému Mistrovství ČR, tedy kategorie U19. Dvěma slovy: Bylo úspěšné! Zasloužili se o to především: Vojta Havlíček stříbrem z deblu a hlavně zlatem z mixu! Dále Denisa Valentová stříbrem ze čtyřhry a Adam Burget singlovým bronzem.

výsledky MČR U19